Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Ο μπερές των ρωσικών ειδικών δυνάμεων

Η απονομή του μπερέ στις ειδικές δυνάμεις, θεωρείται σαν πιστοποίηση της αξίας των στρατιωτών που πλαισιώνουν τέτοιες μονάδες στο ρωσικό στρατό.

Παρακάτω μεταφέρω αντιπροσωπευτικές πρόσφατες φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν σε ηλεκτρονική ρωσική εφημερίδα η οποία εκδίδεται και στην ελληνική γλώσσα.

Ένα έμπειρο στρατιωτικό μάτι, με μια εικόνα καταλαβαίνει πάρα πολλά πράγματα!  Οι υπότιτλοι σε κάθε φωτογραφία, είναι της ρωσικής εφημερίδας.

Δείτε λοιπόν τις πολύ ενδιαφέρουσες φωτογραφίες, που απεικονίζουν το επίπεδο των δοκιμασιών επιλογής των υποψήφιων καταδρομέων του ρωσικού στρατού.

Ανιχνευτής




70 στρατιώτες που υπηρετούν θητεία σε μονάδες και τμήματα των Ειδικών Δυνάμεων συγκεντρώθηκαν στην περιοχή Νοβοσιμπίρσκ, για να πάρουν μέρος σε ειδικά γυμνάσια πιστοποίησης του δικαιώματος να φορέσουν τους περίφημους καφέ κόκκινους μπερέδες των Ειδικών Δυνάμεων (Spetsnaz). Τα γυμνάσια πραγματοποιήθηκαν στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Ειδικών Δυνάμεων εσωτερικού, Ερμακ, της περιφερειακής διοίκηση της Σιβηρίας που υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών Υποθέσεων.


Το μεγαλύτερο ποσοστό των υποψηφίων έπεσε έξω στη σκοποβολή.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των υποψηφίων έπεσε έξω στη σκοποβολή.


Από αυτούς μόνον οι 27 έλαβαν τον καφέ κόκκινο μπερέ.






Από αυτούς μόνον οι 27 έλαβαν τον καφέ κόκκινο μπερέ.Οι κύριες δοκιμασίες και οι ασκήσεις πραγματοποιούνται σε μία ημέρα, και περιλαμβάνουν πορεία, πέρασμα εμποδίων σε ακραίες συνθήκες, τον έλεγχο της ετοιμότητας στρατευμάτων για επιθέσεις σε πολυώροφα κτίρια, ακροβατικά, και μάχη σώμα με σώμα.


Οι κύριες δοκιμασίες και οι ασκήσεις πραγματοποιούνται σε μία ημέρα, και περιλαμβάνουν πορεία, πέρασμα εμποδίων σε ακραίες συνθήκες, τον έλεγχο της ετοιμότητας στρατευμάτων για επιθέσεις σε πολυώροφα κτίρια, ακροβατικά, και μάχη σώμα με σώμα .




Αν ένα μέλος της μονάδας έχει τρεις κακές επιδόσεις, τότε απομακρύνεται από τις περαιτέρω δοκιμασίες.



Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, μόνο το 20-30% των συμμετεχόντων καταφέρνουν να περάσουν στο δεύτερο και τρίτο γύρο.


Αυτή τη φορά, δέκα διεκδικητές διάνυσαν όλη την απόσταση εμποδίων, φτάνοντας στο τελικό στάδιο

Κάμποσοι από τους εναπομείναντες τριάντα στρατιώτες δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της εκπαίδευσης σε μεγάλο υψόμετρο.

Κάμποσοι από τους εναπομείναντες τριάντα στρατιώτες δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της εκπαίδευσης σε μεγάλο υψόμετρο.




Οι πιο πολλοί μπερέδες απονεμήθηκαν στους στρατιώτες από τη Περιφερειακή Διοίκηση Σιβηρίας. 15 άνδρες κέρδισαν τον μπερέ.

Ο καφέ κόκκινος μπερές έχει σχεδιαστεί για να τον φορούν στρατιώτες και υπηρετούντες στις μονάδες εσωτερικών Ειδικών Δυνάμεων.


Ο μπερές είναι το πολυπόθητο απόκτημα υπερηφάνειας για κάθε μέλος των Ειδικών Δυνάμεων (Spetsnaz)…







... αν και δεν παρέχει κάποια προνόμια στους κατόχους του σε σχέση με τους άλλους στρατιώτες...




































Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.