Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Το Άνορακ των Αυστραλών


Μια αυστραλιανή εταιρία κατασκευής στρατιωτικών ειδών, προώθησε τελευταία ένα νέο, (στρατιωτικών προδιαγραφών) άνορακ στην αγορά. Αν και τα τελευταία χρόνια, όλοι έχουμε συνηθίσει τα τζάκετ τύπου Goretex, με φερμουάρ, τα άνορακ που φοριούνται σαν μπλούζα με ενσωματωμένη κουκούλα, εξακολουθούν να είναι από τα αγαπημένα εξωτερικά προστατευτικά ρούχα αυτών που ασχολούνται με υπαίθριες δραστηριότητες.

Βασικά αυτό που ξεχωρίζει στο συγκεκριμένο άνορακ, γι' αυτό άλλωστε το μνημονεύουμε, είναι η τεχνολογία που χρησιμοποιείται επάνω του. Είναι κατ' αρχήν πολύ ελαφρύ (ζυγίζει λιγότερο από κιλό), αδιάβροχο και επιτρέπει την άνετη διαπνοή. Γι' αυτό οι κατασκευαστές δεν χρησιμοποιούν πολλά φερμουάρ. Το ύφασμα κατασκευής του, βασίζεται στη νανοτεχνολογία

Η τεχνολογία NanoSphere, απαγορεύει στη βρωμιά και στο νερό να εισχωρήσουν στο ρούχο. Λάδια και τροφές, και άλλα υγρά, δεν μπορούν να διαπεράσουν και απορρίπτονται με ένα απλό τίναγμα! Με λίγα λόγια το άνορακ παραμένει πρακτικά πάντα καθαρό! Η ιδιότητα αυτή παραμένει στο ύφασμα, ακόμη και μετά από πάρα πολλά πλυσίματα. 

Και κάτι ακόμα! Το ύφασμα τύπου DELTA  είναι αντί-υπέρυθρο (Near InfraRed, NIR), ώστε να μην αποκαλύπτεται εύκολα ο χρήστης τη νύκτα, από συσκευές νυκτερινής όρασης και παρατήρησης.



Μπροστά και πάνω, έχει μια αρκετά ευρύχωρη τσέπη για χάρτες, που κλείνει με φερμουάρ. Στα μανίκια επίσης υπάρχουν τσέπες για μικροαντικείμενα πρώτης ζήτησης. Το πίσω μέρος είναι ενισχυμένο και αρκετά άνετο για ελευθερία κινήσεων σε κάμψεις του κορμού. Έχει κορδόνια στη μέση αλλά και στο τελείωμά του ώστε ανάλογα με την προτίμηση του χρήστη να δένεται και να προστατεύει από νερό και κρύο. Διπλώνεται πολύ εύκολα και γίνεται αρκετά μικρό ώστε να χωρέσει σε εξωτερική τσέπη ενός σακιδίου.



Το μόνο μειονέκτημα που υπάρχει μέχρι στιγμής, είναι ότι παράγεται μόνο σε χρωματισμό multicam και επομένως δεν φοριέται πολύ εύκολα για ιδιωτικές περιηγήσεις, εκτός και αν κάποιος είναι κυνηγός και το θέλει γι' αυτό! Αν αρχίσουν να το παράγουν και σε άλλους χρωματισμούς, θα κάνουν θραύση!

Λιανική τιμή,  140 Ευρώ.

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ!

Ανιχνευτής




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.