Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Ο νικητής του Σπάρταθλου 2013


Ο Πορτογάλος Ζοάο Ολιβέιρα αναδείχθηκε νικητής στο 31ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ που ολοκληρώθηκε την Τετάρτη, με τον τερματισμό των αθλητών μπροστά στο άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη. 
Από Ελληνικής πλευράς, ο Στέργιος Αναστασιάδης πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και κατέλαβε την 10η θέση με χρόνο 27 ώρες 44΄.10΄΄. 
Πρώτη γυναίκα και 12η στη γενική κατάταξη ήταν η Σίλβια Λιούμπικς από την Ουγγαρία (28 ώρες 03΄.04΄΄), που είχε κερδίσει στο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ και το 2011. Στη διοργάνωση συμμετείχαν 321 αθλητές και αθλήτριες από 35 χώρες.

Ο Ζοάο Ολιβέιρα έφθασε το ξημέρωμα της 28 Σεπτεμβρίου στη Σπάρτη και αποθεώθηκε από τον κόσμο που τον υποδέχθηκε. Μάλιστα έκανε την 11η καλύτερη επίδοση στην ιστορία του αγώνα, καθώς κάλυψε την απόσταση των 246 χιλιομέτρων, της διαδρομής Αθήνα-Σπάρτη, σε 23 ώρες 29΄.08΄΄. 
Ήταν η πέμπτη συμμετοχή του στην διοργάνωση. Τερμάτισε τρεις φορές, ενώ πέρσι εγκατέλειψε. «Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στην Ελλάδα και κέρδισα το ιστορικό ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ. Είναι η 5η φορά που συμμετέχω και τώρα κέρδισα. Είναι φανταστικό», δήλωσε μετά την επιτυχία του ο Ζοάο Ολιβέιρα.
Μπράβο στο νικητή!! Μπράβο σε όλους τους συμμετέχοντες!
Διαβάστε περισσότερα στην ιστοσελίδα: Σπάρταθλον


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.