Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Τα νέα..βατράχια

Προχθές έγινε η απονομή πτυχίων στο ..178 Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών του ΠΝ, κάτι που λόγω του φορτισμένου κλίματος των ημερών, πέρασε από τα σχετικά με στρατιωτικές ειδήσεις ΜΜΕ πολύ γρήγορα.

Την τελετή την τίμησε αυτή τη φορά ο ΥΕΘΑ ο οποίος είχε την ευκαιρία  να δει από κοντά την ΔΥΚ και να ενημερωθεί για την αποστολή της και τα υλικά της. Περισσότερα για την επισκεψή του μπορείτε να διαβάσετε στην σχετική ιστοσελίδα του ΥΕΘΑ, αλλά και σε ένα ένα άλλο εξαιρετικό ιστολόγιο στρατιωτικού περιεχομένου.

Εγώ θα σταθώ λίγο στα παιδιά που αποφοίτησαν, και στην φωτογραφία παραπάνω, που τους δείχνει ..βρεγμένους να ποζάρουν με τον κ. ΥΕΘΑ γεμάτη χαρά και υπερηφάνεια!

Η φωτογραφία με πάει δεκάδες χρόνια πίσω και  πάνω από ..100 σχολεία νωρίτερα!

Είναι ένα παλιό έθιμο του Σχολείου, μετά την απονομή των πτυχίων οι αποφοιτήσαντες να παίρνουν τους εκπαιδευτές τους και να τους ..πετάνε στη θάλασσα, πέφτοντας συχνά μαζί τους στο νερό. Η κίνηση έχει συμβολικό χαρακτήρα και δείχνει, όσο και αν ακούγεται παράξενο την εκτίμηση των ..μαθητών προς τους δασκάλους τους, για' αυτό βλέπετε και τους εκπαιδευτές του δεξιά μετη στολή παραλλαγής βρεγμένους!

Οι αποφοιτήσαντες πολύ λίγοι, όπως βλέπετε, στον αριθμό. 4  από το στρατό και 5 από το ΠΝ. Λίγοι και καλοί! Πάντα έτσι ήταν! Από 150 που ξεκινήσαμε στην εποχή μου, βγήκαμε οι 12 και ήμασταν πολλοί, αφού το νούμερο ήταν διψήφιο. Αλλά ήμασταν ..σκληρά καρύδια, παρά τις προσπάθειες των εκπαιδευτών να μας ..σπάσουν! 

Και μιλάμε για τους ..εκπαιδευτές, ιερά τέρατα των ΟΥΚ εκείνη την εποχή, με Παπαγρηγοράκη διοικητή και "Ντάνυ" υποδιοικητή!

Εύχομαι στα νέα βατράχια καλές βουτιές και πάντα γεροί!

Ανιχνευτής


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.