Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2013

Οι "περίεργες" Λέσχες των Ειδικών Δυνάμεων...

Πηγή
Με αφορμή ένα δημοσίευμα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και το οποίο έντεχνα συσχετίζει τις δραστηριότητες των Λεσχών Ειδικών Δυνάμεων και εν γένει των Εφέδρων με παραστρατιωτικές οργανώσεις ή πολιτικές παρατάξεις, επαναλαμβάνω αυτά που είχα θίξει πριν από ενάμιση χρόνο περίπου, σε σχετικό άρθρο μου: Έφεδροι ή παραστρατιωτικοί;

Όσοι πραγματικά θέλουν να μάθουν για τις λέσχες, δεν έχουν παρά να πάνε και να ρωτήσουν ή να γίνουν και μέλη ακόμη, αν θεωρούν τον εαυτό τους ακόμη έφεδρο.

Πηγή
Δεν θα πρέπει για κανένα λόγο να συγχέεται η πολιτική πεποίθηση ενός πολίτη, με τη συμμετοχή του σε κάποια λέσχη εφέδρων, όπως δεν πρέπει να συγχέεται  η πολιτική πεποίθηση ενός πολίτη με την προτίμησή του ανάγνωσης μιας εφημερίδας, ή άσκησης επαγγέλματος, ή εξάσκησής του σε κάποιο σπορ.

Όλοι είμαστε ελεύθεροι να πιστεύουμε ό,τι θέλουμε και να κάνουμε αυτό που επιθυμούμε, αλλά.. μέχρι το σημείο που δεν στερούμε ή δεν περιορίζουμε την ελευθερία ενός άλλου ατόμου και σύμφωνα με τους κανόνες μιας ευνομούμενης πολιτείας.

Πηγή
Θεωρώ άστοχα, αδόκιμα και μάλλον κακόβουλα τέτοιου είδους δημοσιεύματα. Άστοχα γιατί οι συντάκτες αναφέρονται σε θέματα που δεν έχουν διερευνήσει σε βάθος και μάλιστα θέτουν ερωτήματα γι' αυτά. Αδόκιμα, γιατί συγχέονται οι πολιτικές πεποιθήσεις με  μη πολιτικές-κομματικές δραστηριότητες.


Πηγή
Κακόβουλα, γιατί εμμέσως πλην σαφώς, μέμφονται και μελανώνουν μια μεγάλη κατηγορία πολιτών που είναι μέλη λεσχών εφέδρων και είτε (οι γηραιότεροι) πολέμησαν με εντολή της πατρίδας, είτε (οι νεώτεροι) αισθάνονται την ανάγκη να διατηρούν δεσμούς με παλιούς συναδέλφους, αλλά και και τις στρατιωτικές τους δεξιότητες, ώστε να φανούν περισσότερο χρήσιμοι, αν και όταν οι περιστάσεις το απαιτήσουν και η στρατιωτική υπηρεσία τους καλέσει.

Συνοπτικά, ας μη μπερδεύουμε τις "γραβάτες" με τις "γαλότσες"! Άλλο οι Λέσχες Εφέδρων και άλλο οι παραστρατιωτικοί, ή οι μισθοφόροι, ή οι εγκληματικές οργανώσεις.


Ανιχνευτής


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.