Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Patrol Golf Three Two Bravo

Μέσα στην κατήφεια, τη μιζέρια και την αβεβαιότητα για το μέλλον της πατρίδας μας και τον πρόσφατο προβληματισμό που δημιούργησαν οι κρίσεις της στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας μας,  ευτυχώς που υπάρχουν και Έλληνες αγνοί  και ανυστερόβουλοι πατριώτες, έφεδροι μαχητές των Ενόπλων Δυνάμεων, έφεδροι Καταδρομείς, που με δική τους πρωτοβουλία και χωρίς άλλη  υποστήριξη, μας εκπροσωπούν επάξια στο εξωτερικό και δείχνουν τι σημαίνει Έλληνας μαχητής.

Σε προηγούμενο άρθρο μου είχα αναφερθεί σε μια δύσκολη διεθνή στρατιωτική άσκηση-δοκιμασία, την Cambrian Patrol. Εφέτος, συμμετείχε ελληνική περίπολος στους αγώνες και βγήκε τρίτη ανάμεσα σε 94 άλλες περιπόλους, οι περισσότερες των οποίων ήταν με μόνιμο επαγγελματικό προσωπικό.

Μία περίτρανη απόδειξη της ποιότητας του έφεδρου προσωπικού που  διαθέτουν οι Ελληνικές  Ειδικές Δυνάμεις και όχι μόνο. Απόδειξη του πνεύματος που διακατέχει τους κομάντος. Απόδειξη της εκπαίδευσης και της διάπλασης του μαχητή στους κόλπους των Ειδικών Δυνάμεων. Απόδειξη της συνέχειας και της πίστης σε ιδανικά και αξίες μέσα από τις λέσχες εφέδρων.

Ελπίζω  η νέα στρατιωτική ηγεσία στην οποία εύχομαι καλή δύναμη, ότι θα "αγκαλιάσει" τις  Ειδικές Δυνάμεις, όπως και οι προκάτοχοί τους, γιατί με  αυτούς τους μαχητές θα μπορέσει  ν' απαντήσει η πατρίδα μας, άμεσα και αποτελεσματικά σε οποιαδήποτε επιβουλή. Αυτοί είναι η "αιχμή του δόρατος". "Οι καιροί ου μενετοί"!

Παρακάτω δείτε το λακωνικό μήνυμα που έλαβα για ενημέρωση του αποτελέσματος της άσκησης και ένα βίντεο της απονομής του χάλκινου μεταλλίου στην ελληνική περίπολο.

Μπράβο κομάντος!

Ανιχνευτής

Πηγή



"AΝΑΦΟΡΑ ΠΕΡΙΠΟΛΟΥ GOLF THREE TWO BRAVO"


Με τιμή αναφέρω ότι η ομάδα αναγνωρίσεως της ΛΕΣΧΗΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ κατέλαβε στην διεθνή άσκηση περιπόλων CAMBRIAN PATROL 2011(CP11)ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΙΟ.


Φέτος από τις 94 περιπόλους τα παράτησαν οι 40(ανάμεσα τους ειδικές ομάδες αναγνώρισης NATOικων στρατών).

"Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ"








1 σχόλιο :

  1. Εύγε!!!

    Οι έφεδροι που μας εκπροσώπησαν είναι μέλη της ΛΕΦΕΔ (Θεσσαλονίκης αν δε κάνω λάθος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.