Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Free Solo


Μιλάμε για ένα νεαρό αναρριχητή, τον Άλεξ Χόνολντ, (Alex Honnold) ο οποίος έχει γίνει πολύ γνωστός για τις ριψοκίνδυνες ελεύθερες αναρριχήσεις του, χωρίς μέτρα ασφαλείας, χωρίς εργαλεία ή σχοινιά. Εφαρμόζει τον τύπο αναρρίχησης που ονομάζεται στην ορολογία του χώρου, σαν "free solo", δηλαδή, ατομική ελεύθερη αναρρίχηση. 

Aνεβαίνει μόνο με τα ειδικά παπούτσια του, τα ρούχα του και ένα σακουλάκι πούδρα δεμένο στη μέση του, για να στεγνώνει τα χέρια του όταν ιδρώνουν. Φαίνεται να έχει πάρει απαλλαγή απ΄την βαρύτητα, με τον τρόπο που ανεβαίνει. 

Είναι άνθρωπος-θαύμα; Όχι. Είναι ένας καλογυμνασμένος νέος άνθρωπος, με ισχυρή θέληση και απόλυτη τεχνική κατάρτιση στις αναρριχήσεις, που έχει το "γνώθι σ'αυτόν" και τολμά αυτά τα εγχειρήματα, ξέροντας τις δυνατότητες του. Ανήκει βέβαια στο 1% των αθλητών που επιχειρούν το "free solo". Το πρώτο λάθος, ίσως είναι να είναι και το τελευταίο, αν του συμβεί ποτέ. Κυριολεκτικά θα γκρεμοτσακιστεί!

Δείτε τον όμως στο βίντεο που ακολουθεί. Ανεβαίνει ένα βράχο 700 μέτρων ύψους τον γνωστό στους Αμερικανούς αναρριχητές, El Capitan, στο  εθνικό πάρκο Yosemite

Ανιχνευτής




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.