Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Η νανοτεχνολογία αδιαβροχοποίησης

Σε περίπου 50 ημέρες από σήμερα, είναι η έναρξη της μεγαλύτερης τεχνολογικής έκθεσης στον κόσμο, της CES 2012.  Υπό μορφή προαναγγελίας, έχουν ήδη αρχίσει μεμονωμένες παρουσιάσεις νέων τεχνολογιών που θα παρουσιαστούν σε μεγαλύτερη έκταση, στην έκθεση.

Μία από αυτές που παρουσιάζει ιδιαίτερο στρατιωτικό ενδιαφέρον, είναι η τεχνολογία HzO της εταιρείας ZAGG.  Είναι η νέα τεχνολογία αδιαβροχοποίησης ηλεκτρονικών συσκευών, με μία τελείως διαφορετική προσέγγιση στην λύση του προβλήματος. Αντί να εμποδίζει  το νερό να μπαίνει μέσα στη συσκευή, όπως γίνεται με τις κλασσικές μεθόδους μέχρι σήμερα, το αφήνει να κυλά, μέσα στη συσκευή!

Και αυτό διότι δημιουργεί γύρω από όλα τα εξαρτήματα και συνδέσεις, ένα προστατευτικό υδρόφοβο στρώμα, πάχους λίγων νανομέτρων, που τα προστατεύει από το νερό. Δεν έχουν ανακοινωθεί περισσότερες λεπτομέρειες ως τώρα, αλλά  η μέθοδος αυτή, λύνει κυριολεκτικά τα χέρια του στρατιωτικού προσωπικού σε επιχειρήσεις, αφού δεν χρειάζεται να αντιμετωπίζει το πρόβλημα αδιαβροχοποίησης υλικών και ιδιαίτερα όλων των ηλεκτρονικών οργάνων που μεταφέρει επάνω του ένας μαχητής!  

H τεχνολογία HzO  παρουσιάζεται στο κοινό,  για την αδιαβροχοποίηση των smartphones  και άλλων μικροσυσκευών στον πολιτικό τομέα, όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί. Αλλά κανείς δεν λέει ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί ή έχει ήδη εφαρμοστεί και στον στρατιωτικό τομέα και όχι μόνο σε ηλεκτρονικές συσκεύες αλλά και σε άλλα υλικά και ιματισμό ακόμη. Στο χώρο των Ειδικών Επιχειρήσεων έχει πολύ μεγάλη εφαρμογή, όπως καταλαβαίνετε! Αξίζει, αν δεν έχει γίνει ήδη, περισσότερη έρευνα το θέμα!

Έχω αναρτήσει και ένα ακόμη βίντεο από άλλη εταιρεία που ασχολείται πάλι με νανοτεχνολογία αδιαβροχοποίησης. Δείτε το και αυτό! Έχει ενδιαφέρον.

Ανιχνευτής









Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.