Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Το ΠΡΟΚΕΕΔ



Για το Προκεχωρημένο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΠΡΟΚΕΕΔ), είχαμε μιλήσει, κατά την τελετή των εγκαινίων του σε προηγούμενο άρθρο. Είναι το Στρατόπεδο Ειδικών Δυνάμεων,  "Αντγου Ν. Κυρούδη", που βρίσκεται κοντά στο χωριό Ν. Σάντα του Νομού Ροδόπης.

Στο Στρδο αυτό, έχουν κατασκευαστεί υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στρατωνισµού, σίτισης, ψυχαγωγίας και άθλησης που εξυπηρετούν πλήρως τις ανάγκες του προσωπικού. Είναι μάλιστα τελευταία, από τα πιο αξιοπρόσεκτα και αγαπητά στρατόπεδα της ...ΜΙΤ! Δηλαδή των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, όπως φαίνεται, διαβάζοντας  ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο  μιας καλής εφημερίδας.

Βασικά η γύρω περιοχή προσφέρεται για εκπαίδευση των μονάδων Ειδικών Δυνάμεων με τα δασωμένα βουνά και τα πολλά μονοπάτια κατά μήκος αλλά και κάθετα προς τα σύνορα με Βουλγαρία! Όσοι δεν έτυχε να πάτε προς τα εκεί έχετε χάσει ευχάριστες εμπειρίες! Μόνο o αγώνας ορεινού τρεξίματος Rodopi ultra trail  των 100 μιλλίων φτάνει για να σε πείσει! Άλλη Ελλάδα! Σίγουρα Ελλάδα και όχι κάτι άλλο όπως για παράδειγμα ...Bati Trakya!

Το στρατόπεδο εκπαίδευσης των κομάντος, "χάλασε" την διάθεση κάποιων. Αλλά τι να κάνουμε; Έχει και πίκρες η ζωή! Εκεί έρχονται τμήματα Καταδρομών, εκπαιδεύονται σε βολές, τακτικές και τεχνικές ειδικών επιχειρήσεων, κάνουν αναγνωρίσεις της περιοχής, δηλαδή αρκετό περπάτημα, ασκήσεις ανορθ΄'οδοξου πολέμου, καταστροφές και ναρκοπόλεμο και άλλα πολλά και ωραία πράγματα! Στιγμές απείρου κάλλους! Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε, αν θέλετε,-κάποιοι σίγουρα θέλουν- στο τεύχος 20 "Στρατός και Ενημέρωση" του ΓΕΣ.

Δεν είναι άσχημη ιδέα για τις Λέσχες Εφέδρων να ζητήσουν να πηγαίνουν για εκπαίδευση προς τα εκεί! Είμαι βέβαιος πως το αίτημα τους "θα τύχει θετικής εξέτασης".


Ανιχνευτής


1 σχόλιο :

  1. Απο τοτε που ανακαλυψα αυτην την σελιδα την παρακολουθω ανελειπως.Την θεωρω εγκυρη και εγκριτη την ιστοσελιδα σας αλλα σε αυτο το αρθρο μαλλον πεσατε σε ορισμενα λαθακια.Η εγκαταστασεις δεν ειναι υπερσυγχρονες, πασχει πολυ απο ποιοτητα και ανεση. Τα στελεχη και οι εφεδροι βαζουν λεφτα απο την τσεπη τους για να παρουν κανα αεροθερμο μπας και ζεσταθουν. Το πεδιο βολης ειναι περιορισμενο και κανει μονο για στατικεσ βολες πιστολιου, ( Για cqb δεν κανει).Απο αποψη περιβαλλοντος δεν εχει να προσφερει κατι διαφορετικο απο οτι εχουμε συναντησει.Γενικα απο αποψη κτιριακων εγκαταστασεων και στρατωνισμου φανηκε οτι η μελετη εγινε με προχειροτητα.Για να πουμε και τα καλα οντως αυτο το στρατοπεδο εχει ενοχλησει τους γειτονες και νιωθεις οτι εισαι στην μεση μιας σφηγκοφωλιας.Επισης μπορει να χρησιμοποιηθει σαν προκεχωρημενη βαση επιχειρησεων και ως σταθμος ανεφοδιασμου και ξεκουρασης καταδρομικων τμηματων και δυναμεων ειδικων επιχειρησεων.Ειμαι εν ενεργεια στελεχος και για αυτο το λογω δεν θελω να αποκαλυψω τα στοιχεια μου αλλα πιστεψτε με οτι σας αναφερω ειναι περα ωσ περα αληθινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.