Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Διεθνείς Στρατιωτικοί Αγώνες Εφέδρων στη Γερμανία





Σε μια πόλη της Βόρειας Γερμανίας, στο Mönchengladbach, γνωστό από την ποδοσφαιρική της ομάδα,  κοντά στο Ντύσελντορφ, θα διεξαχθούν πάλι εφέτος οι 28οι  Διεθνείς Στρατιωτικοί Αγώνες ΙΜΜ (Internationaler Mönchenglabacher Militärwettkampf). Συγκεκριμένα οι Αγώνες θα γίνουν το Σάββατο στις 18 Ιουνίου 2011. Οι συμμετοχές "έκλεισαν" στις 30 Απριλίου.

Σ' αυτούς τους αγώνες, που καλείται έφεδρο και μόνιμο προσωπικό να συμμετάσχει, επί σειρά ετών λαμβάνουν μέρος έφεδροι Καταδρομείς της ΠΟΕΔ. Και μάλιστα με καλές επιδόσεις. Πέρυσι, οι Καταδρομείς της Φλώρινας ήλθαν δεύτεροι στην διέλευση ειδικών εμποδίων  και τρίτοι ανάμεσα στις διεθνείς ομάδες. Και απ' ότι ξέρω χωρίς κάποια υποστήριξη από αλλού.

Η οργάνωση των αγώνων γίνεται από την Γερμανική Ομοσπονδία Εφέδρων Στρατιωτικών της περιοχής του Ρήνου, με υποστήριξη των τοπικών αρχών, του γερμανικού Ερυθρού Σταυρού, της ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τεχνικής Αποκατάστασης και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της πόλης. Πολύ καλή ιδέα και οργάνωση. Δεν ξέρω αν οι δικές μας ενώσεις εφέδρων έχουν κάνει παρόμοια προσέγγιση εδώ, πέραν του αιτήματος υποστήριξης από τον στρατό.




Οι αγώνες διεξάγονται κατά ομάδες των τεσσάρων στρατιωτών εφέδρων ή κληρωτών ή μονίμων, ανδρών και γυναικών. Περιλαμβάνουν τις παρακάτω ομαδικές πάντα, δοκιμασίες:
  • Πορεία-Δρόμος Αντοχής
  • Στίβο Τοπογραφίας
  • Βολή Τυφεκίου ( Απομίμηση του SA-80)
  • Αναγνώριση στολών
  • Διέλευση στίβου εμποδίων
  • Πρώτες Βοήθειες
  • Γενικές στρατιωτικές γνώσεις
  • Τακτική ομάδας Μάχης ( Fire Fighting)
Γίνεται με πανηγυρική διάθεση, δίνονται πολλά βραβεία και αναμνηστικά και είμαι βέβαιος εκ της εμπειρίας του παρελθόντος στη Γερμανία, ότι καταναλίσκεται και αρκετή μπύρα!

Όποιος θέλει να μάθει περισσότερα μπορεί να δεί το ενημερωτικό φυλλάδιο πιέζωντας: ΙΜΜ.

Εύχομαι καλή επιτυχία σε όσους κομάντος θα συμμετάσχουν.

Ανιχνευτής


Πηγή






Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.