Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

O Έλληνας Εκπαιδευτής

Εντυπωσίασε ένας Έλληνας εκπαιδευτής με την εμπειρία του και τις γνώσεις του, κατά την διάρκεια της πολυεθνικής  άσκησης "Phoenix Express 2011", μίας άσκησης 3 εβδομάδων που τέλειωσε πρόσφατα.

Ο  Σημαιοφόρος (ΠΝ) Αλέξανδρος Τσάλτας (αριστερά) δείχνει τεχνική ανατροπής αντιπάλου σε Αμερικανό Πεζοναύτη (Πηγή)


Πρόκειται για τον Σημαιοφόρο Αλέξανδρο Τσάλτα του ΠΝ, ΟΥΚ, που υπηρετεί στο ΚΕΝΑΠ στην Σούδα της Κρήτης. Έδειξε στους ξένους συναδέλφους του, που αναλαμβάνουν αποστολές ελέγχου πλοίων,  ν' αναρριχώνται,  να κάνουν ταχεία καταρρίχηση από κοντέϊνερς, μάχη σώμα με σώμα, αφοπλισμό αντιπάλων και πολλά άλλα ενδιαφέροντα πράγματα.

Εκπαίδευση στην τεχνική αφοπλισμού αντιπάλου, κάτο από το άγρυπνο μάτι του Έλληνα εκπαιδευτή. (Πηγή)
Δέθηκε μαζί τους και απόκτησε την εμπιστοσύνη τους. Όλοι τον παραδέχθηκαν και έκαναν ευμενή σχόλια για τον εκπαιδευτή τους. Αφιερώθηκε και άρθρο για τον Έλληνα εκπαιδευτή στην ιστοσελίδα της Αμερικανικής Ευρωπαϊκής Διοίκησης (US European Command). Έτσι για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται, ότι δεν μετράει ο βαθμός, αν δεν τον αξίζεις πράγματι. Δεν παίζει ρόλο η εθνικότητα για να σε παραδεχθούν οι ξένοι συνεργάτες και οι συνάδελφοι. Αυτό που έχει βάρος είναι οι γνώσεις, οι ικανότητες, ψυχικές και πνευματικές. Οι ικανότητες που εμπνέουν εμπιστοσύνη, εκτίμηση και σεβασμό.

Η ώρα των Ελλήνων! Εξάσκηση προσωπικού της ΔΥΚ στην ακινητοποίηση αντιπάλου (Πηγή)
Σ' αυτό πέτυχε ο Έλληνας εκπαιδευτής και του αξίζουν θερμά συγχαρητήρια. Άλλος ένας αθόρυβος Έλληνας  αξιωματικός του ΠΝ, που εκπροσωπεί επάξια την πατρίδα μας.

Ανιχνευτής





1 σχόλιο :

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.