Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Το "μικρό" των Ελεύθερων Σκοπευτών



Το προτιμούν στο χώρο των  Ειδικών Δυνάμεων. Είναι μικρό σε μέγεθος , με μεγάλη ακρίβεια  και εύκολο στο χειρισμό. Ονομάζεται "La Rue Tactical Optimized Battle Rifle, OBR" . Το ξέρετε;

Εδώ και λίγο καιρό, ο αμερικανικός στρατός έχει αρχίσει ένα πρόγραμμα αναβάθμισης του τυφεκίου ΕΣ Μ110 7,62 χιλ. το οποίο θέλουν σε πιο μικρό μέγεθος, "light"!  Το La Rue OBR, μπαίνει εμβόλιμα στη μέση και γίνεται συζήτηση για το αν θα πρέπει να πάνε σ΄αυτό το μοντέλο.

Μοιάζει στο στύλ του, ειδικά στο κάτω μέρος με τα τυφέκια σειράς Μ16. Είναι 7,62 χιλιοστών, ημιαυτόματο και ζυγίζει 4,4 κιλά, χωρίς οπτικά όργανα και γεμιστήρα. Με αυτά μαζί, φτάνει στα  6,3 κιλά. Το μήκος το είναι 95,2 εκατοστά. Έχει ωφέλιμο βεληνεκές 800 μέτρα και παίρνει στο γεμιστήρα του 20 φυσίγγια. Τιμή λιανικής, 2.995$!




Έχει προσαρμογέα τύπου Picatiny rail, πάνω και κάτω από την κάννη, με αποτέλεσμα να μπορεί να δέχεται πολλά εξαρτήματα και όργανα σκόπευσης ημέρα και νύκτα. Στη φωτογραφία βλέπετε τον μικρό πτυσσόμενο δίποδά του. Σε ό,τι αφορά την ακρίβειά του, ο κατασκευαστής δίνει σε πέντε βολές απόκλιση λιγότερη από 1 ΜΟΑ (Minutes of Angle). Στους τελευταίους αγώνες ελευθέρων σκοπευτών στις ΗΠΑ, ήλθαν πρώτοι άνδρες των ειδικών δυνάμεων χρησιμοποιώντας αυτό το τυφέκιο, άκουσα.

Το ημιαυτόματο τυφέκιο όλο και κερδίζει έδαφος ανάμεσα στους ελεύθερους σκοπευτές. Εγώ προσωπικά προτιμώ το παραδοσιακό επαναληπτικό για τέτοιες δουλειές. Εσείς που ξέρετε το θέμα τι γνώμη έχετε;

Ανιχνευτής








1 σχόλιο :

  1. Για ακροβολιστη καλο ειναι για καθαροαιμο ελευθερο σκοπευτη δεν κανει,ουτε χρησιμοποιηται καπου (τουλαχιστον δεν εχω ακουσει) ημιαυτοματο,μονο μπολτ ακσιον.

    Βγαλε εξω το ντραγκανωφ και τους βιετναμεζους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.