Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Ανατολικό Κουρδιστάν

Ιρανικός στρατός εισβάλλει σε χωριά του Ανατολικού Κουρδιστάν




Το HRK (Δυνάμεις του Ανατολικού Κουρδιστάν) οργάνωσαν ενέδρα : τέσσερεις Πέρσες νεκροί 

   Οι αντάρτες του HRK(Δυνάμεις του Ανατολικού Κουρδιστάν), το στρατιωτικό σκέλος του PJAK(Party of Free Life of Kurdistan), εκδήλωσαν επίθεση, στα πλαίσια της εβδομάδας "Πάλη και Ελευθερία", Κατά την επίθεση , τέσσερις Ιρανοί σκοτώθηκαν

   Σύμφωνα με την συνέντευξη τύπου που έδωσε το HRK το περασμένο Σάββατο, δύο αυτοκίνητα Ιρανών εθνοφρουρών, έπεσαν σε ενέδρα ημέρας, που είχε οργανωθεί από Κούρδους μαχητές στην περιοχή του Χιουραμάν. Η συμπλοκή ,διάρκειας μόνο 3 λεπτών, είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο τεσσάρων Ιρανών και την λαφυραγώγηση τριών Καλάσνικοφ. Δεν υπήρξαν απώλειες από πλευράς Κούρδων μαχητών. Μετά την συμπλοκή,  οι Ιρανικές στρατιωτικές δυνάμεις, άρχισαν εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στην περιοχή.

   Οι Ιρανοί αναπτύσσουν ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή, ελέγχουν δρομολόγια και οργανώνουν κινητούς σταθμούς ελέγχου και φυλάκια .Προετοιμάζονται επιχειρήσεις στο Τσάχο,Νταλάχο,Χιουραμάν και Μεριβάν, ενώ επανδρώνονται πρώην σταθμοί της χωροφυλακής, με στρατιωτικές μονάδες. Οι κάτοικοι υποχρεωτικά στρατολογήθηκαν και ανέλαβαν την φύλαξη των χωριών τους.

   Οι Ιρανοί προχώρησαν σε βομβαρδισμό με όλμους και πυροβολικό  αφγανικών χωριών της περιοχής Ζίνερε και Καντίλ, με αποτέλεσμα τον θάνατο αμάχων και τον τραυματισμό πολλών άλλων. Η περιοχή Ζίνερε που βρίσκεται υπό τον έλεγχο ανταρτών, βομβαρδίζεται ακατάπαυστα για πέντε συνεχόμενες ημέρες, ενώ ιρανικά ελικόπτερα υπερίπτανται και ελέγχουν την περιοχή.


   Η κατάσταση στα σύνορα του  Ανατολικού Κουρδιστάν γίνεται βαρύτερη.
 




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.