Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Η ζωή των στρατιωτών

Ψάχνοντας τα νέα, σχεδόν καθημερινά, δεν μπορώ να μην κοιτάξω τι γίνεται σ'αυτή την " έρημη" τη χώρα, το μακρινό Αφγανιστάν. Βλέπετε, για μία περίοδο 6 μηνών περίπου, υπηρέτησα με την δύναμη της ISAF VIII, το 2005- 2006.

Προσπαθήσαμε, όπως  οι προηγούμενοι, αλλά πιστεύω και οι επόμενοι από μας, να βοηθήσουμε την κατάσταση, να μπεί μία τάξη στο διαλυμένο και αδύναμο, από τους συνεχείς πολέμους, κράτος. Δεν είμαι βέβαιος, βλέποντας την σημερινή κατάσταση, αν προσθέσαμε έστω και μία μικρή ακτίνα ελπίδας στον ταλαιπωρημένο λαό. Κάναμε ότι μπορούσαμε! Πάνω από 20 συνάδελφοι, στρατιώτες, της δικής μας αποστολής από διάφορα κράτη, έχασαν την ζωή τους. Πολύ περισσότεροι ήταν οι νεκροί και οι  τραυματίες και από τις δύο πλευρές, αν προσθέσω και τις Αμερικανικές Εθνικές δυνάμεις. Θα εκθέσω  εκτενέστερα σε άλλο σχόλιό μου τις εμπειρίες μου, για να τις μοιραστώ μαζί σας, κυρίως για τον τρόπο που έδρασαν τότε, τμήματα των Ειδικών Δυνάμεων, συμμάχων χωρών.

Το ερέθισμα λοιπόν, για να γράψω αυτές τις λίγες γραμμές, μου το έδωσε ένα ρεπορτάζ του BBC, που περιγράφει στιγμιότυπα της ζωής των Βρετανών στρατιωτών, στην επαρχία του Χελμάντ και μου έφερε έντονες αναμνήσεις από το παρελθόν! Σας διαβεβαιώνω ότι αυτά τα πράγματα δεν ξεχνιώνται! Όποιος έχει κάνει σε θέατρο επιχειρήσεων θα με καταλάβει! Σας γράφω παρακάτω τον σύνδεσμο, για ν'  ακούσετε και να δείτε μόνοι σας. Βέβαια είναι στ' Αγγλικά. Πιστεύω ...κάτι να πιάνει το αυτί σας για να μη με κάνετε να το μεταφράσω στο τέλος!

http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/8518479.stm

Σας χαιρετώ καταδρομικά,

   Ο Ανιχνευτής

1 σχόλιο :

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.