Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Ρωσσικά Ελικόπτερα για τις Αμερικανικές Ειδικές Επιχειρήσεις


   Ήδη ο αμερικανικός στρατός έχει αγοράσει 31 ρωσσικά ελικόπτερα τύπου Mi-17 διαθέτοντας 648 εκατομύρια δολλάρια, ενώ σχεδιάζει την προμήθεια ακόμη 10 του ίδιου τύπου τον επόμενο χρόνο.
 
Αν και υπάρχουν έντονες αντιδράσεις εκ μέρους πολλών αμερικανών γερουσιαστών, διότι κατά την άποψή τους δεν υποστηρίζεται η εγχώρια βιομηχανία, ανώτατοι αξιωματικοί του στρατού, επιμένουν και προβλέπουν ότι αν αυτή η εισήγηση δεν γίνει αποδεκτή από τη γερουσία, θα καθυστερήσει πολύ η δημιουργία αεροπορίας στρατού στο Αφγανιστάν και πέραν του 2018, που έχει τεθεί σαν καταληκτικό έτος.
  
   Αλλά δεν είναι μόνο το Αφγανιστάν! Από τα ήδη αγορασθέντα, οκτώ έχουν διατεθεί στο Ιράκ και δεκατέσσερα έχουν δοθεί στο Πακιστάν. Το αμερικανικό Πεντάγωνο έχει πεισθεί ότι έχουν καλύτερη συμπεριφορά στο έδαφος και στο κλίμα που επικρατεί στα κράτη της κεντρικής Ασίας , αλλά είναι και ιδανικά για τις ειδικές επιχειρήσεις που διεξάγει εκεί. Εξυπηρετούν τις ανάγκες των ειδικών δυνάμεων και αποκρύπτουν κατά κάποιο τρόπο τις κινήσεις τους, αφού δεν «πετάει» κάτι διαφορετικό από αυτά που έχουν οι εθνικοί στρατοί της περιοχής.
  
  Το ελικόπτερο Mi 17, γνωστό στους κύκλους του ΝΑΤΟ με την κωδική ονομασία “Hip”,είναι ένα ελικόπτερο ρωσσικής κατασκευής που παράγεται σε δύο βιομηχανίκές μονάδες, στο Καζάν και στο Ουλάν-Ούντε . Είναι ένα μεσαίας τάξεως μεταφορικό ελικόπτερο (μεταφέρει 15 έως 20 στρατιώτες) με δύο δίδυμους κινητήρες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν εξοπλισμένο, με πολυβόλα.  
  
   Η τότε Σοβιετική ένωση το είχε σχεδιάσει ειδικά για τις επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν. Θεωρείται κατάλληλο για μεγάλα υψόμετρα και υψηλές θερμοκρασίες, λόγω της ειδικής κατασκευής των κινητήρων του τύπου TV3-117Mt και Isotov TV3-117VM. Πρόσφατες εξαγωγές σε Κίνα και Βενεζουέλα έχουν ακόμη πιό εξελιγμένους κινητήρες, τύπου VK-2500 με FADEC control, γιά χρήση σε πολύ μεγάλα υψόμετρα.

Ο Ανιχνευτής

Πηγή: Εφημερίδα ΠΡΑΒΔΑ http://english.pravda.ru/world/americas/23-06-2010/113974-russian_helicopters-0

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.