Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Ζητούνται εκπαιδευτές OMLTs για το Αφγανιστάν

Τι είναι οι OMLTs; Είναι οι Ομάδες Συνδέσμων Επιχειρησιακών Συμβούλων (Operational Mentor Liaison Teams) που έχουν σαν αποστολή κυρίως την παροχή εκπαίδευσης σε μονάδες, συγκροτήματα και σχηματισμούς του Εθνικού Αφγανικού Στρατού σε όλο το φάσμα  των στρατιωτικών δραστηριοτήτων. Από την βασική στρατιωτική εκπαίδευση μέχρι και επιτελικά καθήκοντα σε επιτελεία σχηματισμών. 

Πολύ σοβαρή δουλειά για να την πάρεις αψήφιστα. Αυτές μάλιστα οι ομάδες ακολουθούν τις μονάδες με τις οποίες έχουν συνδεθεί ακόμη και στις επιχειρήσεις, παρέχοντας συμβουλές και εξασφαλίζοντας υποστήριξη μάχης(πυρά πυροβολικού, αεροπορική υποστήριξη) και ΔΜ (ανεφοδιασμό από αέρα, αεροδιακομιδές) των Αφγανών, από τις νατοϊκές δυνάμεις της ISAF. 

Τα ξέρω πολύ καλά, γιατί πριν μερικά χρόνια ήμουν εκεί και είχα εμπλακεί τότε, στο σχεδιασμό των "Ομελετών", όπως τις ονομάζαμε στ' αστεία, από την προφορά των αρχικών, σε αγγλικούς χαρακτήρες. Η δουλειά αυτή είναι για γερούς "παίκτες". 

Η Ελλάδα έχει διαθέσει μία τέτοια Ομάδα από ό,τι ξέρω. Η Βουλγαρία 4, η Τουρκία 5.  Πάντως με  τις αφγανικές ειδικές δυνάμεις μόνο Αμερικανοί και  γενικά Αγγλοσάξωνες ασχολούνται!

Διάβασα ένα άρθρο και νομίζω ότι αξίζει να το διαβάσετε και εσείς παρακάτω. 

Ανιχνευτής 


"ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΟΙ 740 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΑΠΟ ΚΡΑΤΗ-ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ/OMLTS ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ. 

ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ , ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ….ΑΣΦΑΛΩΣ Η ΜΗ-ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ Η ΑΝΑΙΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΣΕ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ-ΚΕΡΑΣ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ-ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ, ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΟΜΩΣ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΣΑΝ ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΜΕ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΤΑ ΘΙΞΩ.ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΜΕΤΩΠΑ. ΚΑΙ ΣΕ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΥΡΩΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ  ΑΤΛΑΝΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΗΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΑ…." 

ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ 

Συνέχεια στην Αγγλική στο: drougos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.