Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Ελληνική Συμμετοχή στην αμερικανική έκθεση αμυντικού υλικού AUSA 2014


Αναδημοσιεύεται το παρακάτω δελτίο τύπου, κατόπιν αιτήματος







ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

@AUSA 2014 Annual Meeting & Exposition



Αθήνα, 07 Οκτωβρίου 2014 - Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο διοργανώνει την Επίσημη Εθνική Συμμετοχή –ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ- στη Διεθνή Έκθεση Αμυντικών Συστημάτων AUSA 2014 η οποία θα πραγματοποιηθεί 13 - 15 Οκτωβρίου 2014 στη Washington των ΗΠΑ.

Η Ελληνική Συμμετοχή στη συγκεκριμένη διοργάνωση αποτελεί μια δυναμική προσπάθεια συστράτευσης φορέων και επιχειρήσεων σε μία προσπάθεια να αναδειχθούν οι δυνατότητες της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας στο πλαίσιο μίας δυναμικής πολιτικής εξωστρέφειας και προώθησης των προϊόντων τους στο εξωτερικό. 

Η Εθνική συμμετοχή στην AUSA 2014 τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και υποστηρίζεται από το Enterprise Greece Ιnvest & Trade, την Ένωση Ελληνικών Εταιρειών Αεροδιαστημικής & Άμυνας (ΕΕΛΕΑΑ) και από το Σύνδεσμο Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ). Στο Ελληνικό Περίπτερο συμμετέχουν εκθέτοντας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους οι εξής εταιρίες: Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, Elfon Ltd, Intracom Defense Electronics & Kouimtzis AE/Alpha Systems.

Τα εγκαίνια του Ελληνικού Περιπτέρου θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014 από την Αν. Υπουργό Εθνικής Άμυνας κυρία Φ. Γεννηματά, τον Πρέσβη της Ελλάδας στη Washington κ. X. Παναγόπουλο, τον στρατιωτικό ακόλουθο και ακόλουθο άμυνας, της Ελληνικής Πρεσβείας στη Washington κ. Ε. Παπαδόπουλο, τον Αντιπρόεδρο της AUSA LTG Jerry Sinn και τον Πρόεδρο του Eλληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Σ. Αναστασόπουλο, οι οποίοι στη συνέχεια θα επισκεφθούν και τους εκθέτες του ελληνικού περιπτέρου.

H ΑΝΥΕΘΑ κ. Γεννηματά δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά θα επισκεφθώ το Ελληνικό Περίπτερο της Διεθνούς Εκθέσεως Αμυντικού Υλικού AUSA 2014, που σημαίνει την απαρχή δημιουργίας εθνικών περιπτέρων σε αντίστοιχες εκθέσεις, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και με την αρωγή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Συγχαίρω για τις προσπάθειές του αλλά και την πρωτοβουλία της επιμέλειας του περιπτέρου το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και τις συμμετέχουσες εταιρίες, με ιδιαίτερη έμφαση τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.

Σύμφωνα με το πνεύμα της υπό έκδοση Εθνικής Αμυντικής Βιομηχανικής Στρατηγικής, η οποία θωρακίζει θεσμικά την ευαίσθητη αλλά και πολύτιμη ελληνική αμυντική βιομηχανία, και κατά την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού, βρίσκεται σε ώριμο στάδιο η προετοιμασία εταίρων εθνικών περιπτέρων σε όλες τις μεγάλες εκθέσεις αμυντικού υλικού. Οι ενέργειες αυτές και η φυσική μου παρουσία αποδεικνύουν την ειλημμένη απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης να στηρίξει έμπρακτα και αποφασιστικά την Αμυντική Βιομηχανία της χώρας.

Κλείνοντας, εκφράζω την πεποίθηση ότι η εξαιρετική προετοιμασία θα αποδώσει καρπούς σε θέματα συνέργειας και συνεργασίας και εύχομαι καλή επιτυχία στις ελληνικές εταιρίες κατά τις επαφές που θα έχουν στη διάρκεια της AUSA 2014». 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Σίμος Αναστασόπουλος, δήλωσε σχετικά: « Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, πιστό στις εξαγγελίες του για ενέργειες που στηρίζουν το νέο αναπτυξιακό μοντέλο και προωθούν την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων, προχώρησε στη διοργάνωση Ελληνικού περιπτέρου στη μεγαλύτερη έκθεση αμυντικού εξοπλισμού ξηράς στις ΗΠΑ. Με την αιγίδα του Υπουργείου Άμυνας, την υποστήριξη του Enterprise Greece και με τη συμμετοχή τεσσάρων ελληνικών εταιρειών διεκδικούμε τις ευκαιρίες που θα βοηθήσουν την ελληνική αμυντική βιομηχανία να αναπτυχθεί και να διεκδικήσει το δικό της μερίδιο στις διεθνείς αγορές.»

Χορηγοί Επικοινωνίας - Τα περιοδικά: Άμυνα & Διπλωματία, Ελληνική Άμυνα & Τεχνολογία, IT Manager,Security Manager, Στρατηγική και τα Websites: Defenceline.gr, Defencenet.gr, Defencenews.gr και το Onalert.gr.


Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου
Ηλιάς Γεραφέντη
211 2700716 - 697 0808764
eliasg@one9six.com

 


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.