Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Η νίκη ακολουθεί τους συνετούς και τους υπομονετικούς..

Ας ακουστεί για μια ακόμη φορά τ' όνομα του αθλητή Σπύρου Γιαννιώτη, που έκανε την Ελλάδα υπερήφανη στους παγκόσμιους αγώνες κολύμβησης 2013 της Βαρκελώνης

Έχουμε συνηθίσει, ή μας έχουν συνηθίσει ν' ακούμε ονόματα ανθρώπων που δεν προσφέρουν στην πατρίδα μας, παρά μόνο χρέη και χάος, ενώ μένουν στα "ψηλά γράμματα" αυτοί που δουλεύουν αθόρυβα και αποτελεσματικά. Ακούμε και βλέπουμε κάθε λογής πολιτικάντηδες, που το μόνο που κάνουν είναι να μας πουλάνε θεωρίες και "φύκια για μεταξωτές κορδέλες", ενώ δεν προσφέρουν τίποτα και δεν ακούγονται ποτέ οι ευσυνείδητοι και εργατικοί που παραμένουν στην ανωνυμία, προς όφελος της στίλβουσας, άχρηστης και ενίοτε  επιρρεπούς προς την διαφθορά, πολιτικής ολιγαρχίας. Ακούμε για τα κάθε λογής ρεζίλια και δεν ακούμε  για τους συνετούς.

Ο αθλητής Σπύρος Γιαννιώτης με την σωματική του αλλά και ψυχική του αντοχή, κολύμπησε σαν ένας νέος Σκυλλίας και κατέπληξε τον κόσμο με τον άθλο του. Βγήκε πρώτος στον αγώνα  κολύμβησης ανοικτής θάλασσας, των 10 χιλιομέτρων. 

Πιο πολύ εντυπωσίασε όχι τόσο για τη σωματική του ρώμη, αλλά για την "στρατηγική" ή θα έλεγα καλύτερα για την τακτική που ακολούθησε στον αγώνα. Εξοικονόμησε τις δυνάμεις παραμένοντας πίσω μέχρι τον τελευταίο γύρο και μετά όρμησε σαν "καρχαρίας", όπως πολύ εύστοχα τον περιέγραψε ένας δημοσιογράφος, για να περάσει με άνεση τα φαβορί και να βγει μπροστά τους κτυπώντας με δύναμη την μπάρα του τέρματος του αγώνα και βγάζοντας μια δυνατή κραυγή, την κραυγή του αδιαμφησβήτητου νικητή!

Ήταν ένας άθλος γιατί ο αθλητής ξεπέρασε τον εαυτό του! Μπράβο στον Έλληνα αθλητή!


Ανιχνευτής




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.