Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Η σκληρή προπονήτρια

Peng Shuang (front), 24, trains male soldiers who will attend the Special Forces skills competition organized by the Chinese People's Liberation Army (PLA). [Liberation Army Daily]



Η Πενγκ Σουάνγκ, στο κέντρο της φωτογραφίας παραπάνω,  είναι 24 ετών και υπηρετεί στο στρατό της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, σε μια νέα μονάδα γυναικών ειδικών δυνάμεων που συγκροτήθηκε στο Πεκίνο τον Μάρτιο του 2013. Η δουλειά της είναι να εκπαιδεύει  καταδρομείς στον αγώνα ανώμαλου δρόμου 40 μιλίων μετά φόρτου, στα πλαίσια των στρατιωτικών αγώνων ειδικών δυνάμεων που διεξάγονται σε ετήσια βάση. 

Πολύ πρόσφατα, στις 21 Ιουλίου 2013, με τη δική της υποστήριξη,  μια ομάδα 10 ανδρών κέρδισε στον παραπάνω δρόμο των 40 μιλίων την πρώτη θέση

Η Πενγκ τρέχει με άνδρες συναδέλφους της, κατά τη διάρκεια προπόνησης σε ανώμαλο δρόμο 5 χιλιομέτρων κοντά στη στρατιωτική βάση Zhurihe στην αυτόνομη περιοχή της εσωτερικής Μογγολίας στη βόρεια Κίνα.
Η Πενγκ είναι η μοναδική γυναίκα προπονήτρια σε αυτού του είδους το αγώνισμα μέσα στον κινεζικό στρατό. Οι φυσικές της ικανότητες την έκαναν να κερδίσει αρκετά μετάλλια σε διεθνείς στρατιωτικούς αγώνες αλλά και τον σεβασμό των συναδέλφων τους.

Η νέα αυτή μονάδα γυναικών ειδικών δυνάμεων, αποτελείται από 40 γυναίκες πανεπιστημιακής μόρφωσης, που προέρχονται από 12 επαρχίες της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας . Ηλικιακά, οι περισσότερες έχουν γεννηθεί μετά το 1990.

Δεν διευκρινίζεται  ο ρόλος  και η αποστολή  της νέας αυτής γυναικείας μονάδας, αλλά είναι σαφές ότι αποτελεί μια καινοτομία στη δομή των κινεζικών ειδικών δυνάμεων.


Ανιχνευτής

Πηγή





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.