Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

"Αντάρτικο"




Το "νέο αναρχικό αντάρτικο πόλης" βγήκε στην κυκλοφορία! Πρόκειται για το νέο βιβλίο του είδους, που μάλλον θα γίνει ..ανάρπαστο!

Βρήκα σε ηλεκτρονικό τύπο  ένα σχετικό άρθρο με αφορμή το εγχείρημα των "νέων" στο Βελβεντό! Διαβάστε μερικά κομμάτια!

«Η ψυχολογία και η αυτοπεποίθηση σε συνδυασμό με τις τεχνικές υποδομές παίζουν μεγάλο ρόλο σε μια μάχη με την αστυνομία» 

« Ένα πολύ βασικό σημείο είναι όταν οι μπάτσοι κινητοποιούνται για ένα ύποπτο περιστατικό ότι δεν έχουν ακριβή γνώση του τι συμβαίνει (αριθμός ατόμων, οπλισμός, οχήματα). Άρα η σωστή επόπτευση του εξωτερικού χώρου του στόχου (π.χ. τράπεζας) με την τοποθέτηση συντρόφων σε κομβικά σημεία και με ενδοεπικοινωνία με την ομάδα κρούσης μπορεί να μας δώσει το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού»

«Οι πρόβες και οι προπονήσεις-αναπαράσταση της ληστείας μέσα σε κάποιο ασφαλές κρησφύγετο με ηχομόνωση βοηθούν πολύ σε αυτή την κατεύθυνση. Επίσης το μοίρασμα των αρμοδιοτήτων (μαζευτής χρημάτων, χρονομέτρης, επόπτης του προσωπικού και των πελατών, οδηγός, τσιλιαδόρος κ.λ.π.) διευκολύνουν την άμεση και αιφνιδιαστική πραγματοποίηση του σχεδίου σε σχετικά ασφαλή χρόνο, πριν κινητοποιηθούν οι μονάδες της αστυνομίας. Κάθε δευτερόλεπτο είναι σημαντικό και ακόμη και οι φράσεις που θα ειπωθούν στη διάρκεια μιας ληστείας πρέπει να είναι κοφτές και κατανοητές ώστε να μην επικρατήσει σύγχυση. Δεν χρειάζεται ούτε υπερβολικός φόβος -που προκαλεί πανικό- ούτε ιδιαίτερη ευγένεια.

Μια ληστεία είναι μια ένοπλη επίθεση 40 λεπτών που απελευθερώνει από εκατοντάδες οχτάωρα μισθωτής σκλαβιάς που κλέβουν όλη μας τη δημιουργικότητα και τη φαντασία. Παράλληλα, σε περίπτωση εμφάνισης της αστυνομίας ή τυχαίας συνάντησης μαζί της, οι σύντροφοι που συμμετέχουν στην απαλλοτρίωση πρέπει να είναι αποφασισμένοι να υπερασπίσουν με κάθε μέσον την ελευθερία τους»

Καλογραμμένες οδηγίες που πρέπει να έχουν γραφτεί από "παλιό" και έμπειρο! Προσέξτε πως έχει εντοπιστεί το "τρωτό σημείο" του αντίπαλου (ΕΛΑΣ)! Η μη καλή επιχειρησιακή εικόνα στο χώρο της προσβολής είναι αντικείμενο απόλυτης εκμετάλλευσης για την επίτευξη του αιφνιδιασμού!

Δοκιμές, είναι ο άλλος "χρυσός κανόνας" της επιτυχίας! Δεν έχουν και ...άδικο! Επίσης έμφαση δίνεται στην απόλυτη εφαρμογή χρονοδιαγράμματος!

Ένας άλλος "χρυσός κανόνας" που ισχύει στην περίπτωση αυτή και δεν πρέπει να ξεχνιέται είναι: "Ο αντάρτης θέλει αντάρτη για ν' αντιμετωπιστεί"! Βγαλμένος και σφυρηλατημένος από τις τόσες περιπτώσεις αντάρτικου στον κόσμο! Βελτιωμένος και αναθεωρημένος στο Αφγανιστάν!  Ίσως θα μπορούσε να παραφραστεί: "Ο τρομοκράτης θέλει τρομοκράτη για να αντιμετωπιστεί". Το  αντάρτικο και η τρομοκρατία έχουν εφαπτόμενα όρια και ενίοτε συγκοινωνούν μεταξύ τους. Εξαρτάται από πια οπτική γωνία το βλέπει κανείς.


Ανιχνευτής





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.