Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Εικόνες εκπαίδευσης Ρώσων Ελεύθερων Σκοπευτών




Εικόνες ίσως παλιές, με το σοβιετικό σήμα ακόμη επάνω τους, αλλά δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά από τη σημερινή εκπαίδευση. Ίσως είναι φωτογραφίες προβολής, αλλά ένα έμπειρο μάτι μπορεί να καταλάβει την ποιότητα της εκπαίδευσης.



Οι Ρώσοι σχεδιάζουν μέχρι το 2016 να οργανώσουν μία ειδική μονάδα ελευθέρων σκοπευτών, με περισσότερο επαγγελματικό  προσωπικό. 


Η εκπαίδευσή τους που θα χωρίζεται σε 4 εκπαιδευτικά τρίμηνα θα περιλαμβάνει κυρίως αντιμετώπιση ελεύθερων σκοπευτών, βολές, τακτική και τεχνική ελευθέρων σκοπευτών, πρώτες βοήθειες, αναγνώριση υλικού και προσωπικού, πληροφορίες μάχης και άλλα ειδικά αντικείμενα.


Ο οπλισμός τους περιλαμβάνει διάφορους τύπους τυφεκίων, ανάλογα με την αποστολή. Επιπλέον έχουν πάντα μαζί τους και το ατομικό τους πιστόλι. Παράλληλα φέρουν και άλλο ειδικό εξοπλισμό όπως διόπτρες, ανεμόμετρα  και μετρητές αποστάσεων laser. Το βασικό όπλο εκπαίδευσης φαίνεται να είναι ακόμη το SVD


Το βασικότερο απ' όλα είναι να περάσουν πριν καν αρχίσει η εκπαίδευση τα ψυχολογικά τεστ. Οι ψυχολόγοι τους διαχωρίζουν ανάλογα με το αποτέλεσμα της εξέτασης σε 4 ομάδες. Μόνο οι 2 ομάδες συνεχίζουν. Οι άλλοι επιστρέφουν στις μονάδες τους, αφού η επιλογή γίνεται απ' όλες τις μονάδες του ρωσικού στρατού.


Αλλά δεν σταματά η αξιολόγηση του ψυχολόγου εδώ. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, ένας υποψήφιος συνεχώς αξιολογείται και αν δεν περάσει την παραδεκτή βαθμολογία είτε από τον ψυχολόγο είτε  στην εκπαίδευση, αποχωρεί. 



Στα πλαίσια της εκπαίδευσης αγώνα κατά ελευθέρων σκοπευτών του αντίπαλου, μαθαίνουν να στήνουν παγίδες, όπως αυτή η κούκλα που βλέπετε στη φωτογραφία παραπάνω, με ενσωματωμένο κάποιο μικρό καθρεφτάκι που λαμπυρίζει και μπορεί να προσελκύσει τα πυρά του αντίπαλου με αποτέλεσμα να προδώσει τη θέση του.



Ένα προσφιλές αντικείμενο στην εκπαίδευση, είναι η διέλευση στίβου εμποδίων, όπως φαίνεται στις εικόνες που ακολουθούν.






Μετά απ' όλα αυτά, ένα ζεστό φαγητό και ένα ζεστό μπάνιο, είναι ό,τι πρέπει.




Ανιχνευτής

Πηγή




























Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.