Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Χειμερινή διαβίωση





Οι Νοτιοκορεάτες "ειδικοδυναμίτες" προετοιμάζονται! Οι αντίξοες καιρικές συνθήκες δεν είναι δικαιολογία για "πρόγραμμα βροχερών ημερών", στις ειδικές δυνάμεις. Έτσι δεν είναι κομάντος;

Αυτοί λοιπόν,ακόμη περισσότερο λόγω και της πίεσης των βορείων, εξασκούνται σκληρά και πολλές φορές "απάνθρωπα" στη χειμερινή διαβίωση. Με θερμοκρασίες που είναι κάτω από τους -23 βαθμούς Κελσίου, δεν διστάζουν ημίγυμνοι, να σπάνε το παχύ στρώμα πάγου από ποτάμια  και να βουτάνε στο παγωμένο νερό.




Μία ομάδα εξασκείται στην διείσδυση σε χιονοσκεπές περιβάλλον, ενώ κάποια άλλη στην κατασκευή καταλυμάτων, άλλη στην εγκατάσταση ενέδρας, άλλοι στην εκτέλεση καταδρομής σε εχθρικές εγκαταστάσεις, ή στρατοπεδευμένα εχθρικά τμήματα, ή σταθμούς διοίκησης και άλλοι σε νυκτερινές επιθέσεις σε υψώματα κλπ. Όλοι ασκούνται παράλληλα σε διαφορετικά αντικείμενα και αλλάζουν ρόλους στη συνέχεια, "εκ περιτροπής" όπως λέγεται στην στρατιωτική ορολογία.






Οι μονάδες της νοτιοκορεατικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων ασκούνται στην χειμερινή διαβίωση για 9 συνεχείς ημέρες στα δύσκολα βουνά της βορειοανατολικής επαρχίας Γκανγουόν.




Η χειμερινή εκπαίδευση περιλαμβάνει στρατιωτικό σκι με πλήρη φόρτο που ζυγίζει περισσότερο από 30 κιλά. Αυτού του είδους η εκπαίδευση, επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο ώστε να διατηρείται η μαχητική ικανότητα εκτελέσεως επιχειρήσεων σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, πάντοτε  σε άριστο επίπεδο.




Ο αρχηγός του ΓΕΣ της νότιας Κορέας, Στρατηγός Κιμ Σανγκ-κι, συμμετείχε αυτή τη φορά στην χειμερινή εκπαίδευση των μονάδων ειδικών δυνάμεων, έφαγε από την ξηρά τους τροφή και έκανε πορείες και σκι μαζί τους, σε μια προσπάθεια να τους εξυψώσει το ηθικό, ειδικά την παρούσα περίοδο που τα πράγματα δεν πάνε καλά με τους βόρειους και όμαιμους γείτονες.


Ανιχνευτής


Πηγή:  Korea times






Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.