Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Η σκληρή εκπαίδευση των ειδικών δυνάμεων..

Εθελοντές συμμετέχοντες στη δοκιμασία επιλογής αλά ..SAS της εκπομπής του βρετανικού τηλεοπτικού καναλιού 4, διαγωνίζονται στο τρέξιμο αντοχής με φόρτο. (Πηγή
Είναι της μόδας τελευταία, να βγαίνουν στα ξένα ΜΜΕ και ειδικά στην τηλεόραση, εκπομπές ή παρουσιάσεις, που αναφέρονται στην εκπαίδευση ειδικών δυνάμεων και για την ακρίβεια,  να γίνονται διοργανώσεις αθλητικών δοκιμασιών, όπου εθελοντές αθλητές ή λάτρεις των σπορ συναγωνίζονται για το ποιός αντέχει ή διέρχεται καλύτερα τις δοκιμασίες

Το όφελος διπλό! Κερδίζουν τα κανάλια, και διαφημίζονται ακόμη περισσότερο οι ειδικές δυνάμεις της χώρας, στην οποία λειτουργούν τα κανάλια! Επιπλέον, βρίσκουν δουλειά παλαίμαχοι "ειδικοδυναμίτες", που προσλαμβάνονται σαν σύμβουλοι για  να οργανώσουν, παρουσιάσουν, ή και να συμμετάσχουν σε δοκιμασίες ή επεισόδια! Παράδειγμα ο πρώην SAS Bear Grylls που ασχολείται με την επιτυχημένη σειρά ιστοριών επιβίωσης, ίσως  με κάποια υπερβολή!

Ασκούμενος εθελοντής της εκπομπής "Who dares wins" (Πηγή)
Και επειδή πιάσαμε για τους SAS, από αρχές Οκτωβρίου 2015, ξεκίνησε με πολύ ενδιαφέροντα επεισόδια, μια νέα σειρά στο Κανάλι 4 της βρετανικής τηλεόρασης, που θέτει διαλεγμένους εθελοντές, να περάσουν τις δοκιμασίες επιλογής προσωπικού τύπου SAS!

Όπως γίνεται αντιληπτό, οι δυσκολίες του σχολείου επιλογής των SAS, που έχουν λάβει διαστάσεις θρύλου στο βρετανικό κοινό και όχι μόνο, παρουσιάζουν αυξημένη τηλεθέαση! Ας μην ξεχνάμε ότι έχουν πεθάνει και άνθρωποι κατά τη διάρκεια αυτής της δοκιμασίας, δυστυχώς από έλλειψη προληπτικών μέτρων! 

Το να βλέπεις όμως καλοστεκούμενους, γυμνασμένους νέους ή νέες, να προσπαθούν να ξεπεράσουν την ψυχολογική και σωματική πίεση που τους ασκείται από παλιούς έμπειρους εκπαιδευτές πρώην SAS ή SBS, έχει μεγάλο ενδιαφέρον! Εκεί βέβαια δεν το αποδίδουν σε "στρατοκρατία" ή σε τάση επιρροής από  "παραστρατιωτικά, φασιστικά κυκλώματα"! Απλά θαυμάζουν τις ειδικές τους δυνάμεις που τις τοποθετούν  πολύ ψηλά στη συνείδηση του κόσμου τους γιατί έχουν προσφέρει στην διατήρηση του κύρους των ενόπλων δυνάμεων τους!  

Και μια εκπαιδευόμενη γυναίκα, που σπάει το ανδρικό ταμπού επιλογής SAS (μόνο στην τηλεόραση προς το παρόν) (Πηγή
Έτσι λοιπόν, η σειρά "Who dares wins" δηλαδή "Ο τολμών νικά", έχει πολλούς θαυμαστές! Παράλληλα παρακινούνται νέοι να καταταγούν στις ειδικές δυνάμεις για μερικά χρόνια,  σαν επαγγελματίες οπλίτες, γιατί ο βρετανικός στρατός είναι καθαρά επαγγελματικός!

Μπορείτε να δείτε τα επεισόδια στην ιστοσελίδα του Καναλιού 4,  ΕΔΩ


Ανιχνευτής





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.