Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Ο "Φύλακας" του νερού

Πηγή
Μια νέα συσκευή καθαρισμού νερού άρχισε να διαφημίζεται στην αγορά, με την ονομασία "Guardian" (Φύλακας). Το ξεχωριστό που διαθέτει έναντι των άλλων, είναι η δυνατότητα  καθαρισμού ιών (που δεν την έχουν άλλα παρόμοια προϊόντα)  και του ..αυτοκαθαρισμού!

Μπορεί να καθαρίσει γρήγορα πολύ βρώμικα και μολυσμένα νερά  και να προστατέψει τους χρήστες εκτός από λάσπες και ιζήματα και από: 

Μετά από 6 χρόνια δοκιμών, η αμερικανική εταιρεία κατασκευής παρουσιάζει το δικό της προϊόν που καλύπτει τις σχετικές αμερικανικές στρατιωτικές προδιαγραφές NSF P248, ευελπιστώντας ότι θα τύχει θετικής ανταπόκρισης από στρατιωτικούς και όχι μόνο, αγοραστές. Αν και άλλες παρόμοιες συσκευές συνδυάζουν την διήθηση και τον βιολογικό καθαρισμό με χρήση είτε χημικών ουσιών, είτε φίλτρων άνθρακα, ή με υπεριώδες φως, η συγκεκριμένη, δεν χρησιμοποιεί τίποτε απ' αυτά.

Πηγή
Βασίζεται στη δομή των κοίλων ινών προηγμένης ιατρικής τεχνολογίας που διαθέτει, η ύφανση των οποίων είναι τόσο σφικτή, που δεν επιτρέπει τη διέλευση ιών. Το 10% του νερού που φιλτράρεται κατά τη λειτουργία της, χρησιμοποιείται για να καθαρίσει το φίλτρο της, όπως φαίνεται στην παραπάνω σχηματική αναπαράσταση.

Η τεχνολογία των κοίλων ινών της συσκευής Guardian (Πηγή)
Η αντλία είναι μικρή σε βάρος και όγκο, περίπου σαν ένα μπουκάλι νερού του 1,5 λίτρου και μπορεί να φιλτράρει 2,5 λίτρα νερού ανά λεπτό, με μέγιστο όριο καθαρισμού τα 10.000 λίτρα, πριν λήξει το όριο λειτουργίας της. Καλό βοήθημα για μια ομάδα πεζοπόρων! Αντέχει σε κτυπήματα δύναμης 130 κιλών και σε πτώσεις από ύψος 2 μέτρων σε σκληρή επιφάνεια, όπως υποστηρίζουν οι κατασκευαστές. Το φίλτρο της επίσης αντέχει σε χαμηλές θερμοκρασίες μέχρι τους 0 βαθμούς Κελσίου. 

Η συσκευή Guardian, θ' αρχίσει να κυκλοφορεί στην αγορά από τον Ιανουάριο του 2016 με λιανική τιμή πώλησης γύρω στα 350 δολάρια ΗΠΑ. Λίγο τσουχτερή η τιμή, αλλά μόνο το ότι προστατεύει από διαβολοϊούς, κάνει την απόσβεσή της.

Σε προηγούμενο άρθρο, είχαμε παρουσιάσει και άλλα παρόμοια και πιο οικονομικά φίλτρα, τα οποία όμως δεν εξουδετερώνουν ιούς. Η πιο σίγουρη και οικονομική μέθοδος αν δεν έχεις τέτοια φίλτρα, είναι η χρήση χαλαζόνης, (που βρίσκεται μέσα στις ατομικές μερίδες 4Β του ελληνικού στρατού) και βέβαια μετά από τη σχετική διήθηση, είναι το βράσιμο. Τι κάνεις όμως στην απόλυτη ερημιά χωρίς εφόδια; Δείτε ένα τρόπο ΕΔΩ

Ανιχνευτής





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.