Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Τα προληπτικά πλήγματα..

Πηγή
"Προληπτικά πλήγματα" ή "Προληπτικός πόλεμος" σαν στρατιωτικός όρος, σημαίνει ότι αφού έχει εξακριβωθεί και επιβεβαιωθεί ότι επίκειται εχθρική ενέργεια εναντίον μας, εμείς προβαίνουμε πριν αυτό συμβεί, σε προσβολή εχθρικών εγκαταστάσεων ή δυνάμεων προκειμένου να στερήσουμε στον αντίπαλο αυτή τη δυνατότητα, ενώ παράλληλα αποκτούμε τακτικό πλεονέκτημα έναντι αυτού. Αμφιλεγόμενες απόψεις επί της ηθικότητας αυτού του τρόπου, έχουν εκφρασθεί στο παρελθόν. Υπάρχει και σχετική μελέτη για το θέμα κατά την εφαρμογή του στο Αφγανιστάν.

Πρόσφατα από τα ΜΜΕ διαδόθηκε η πληροφορία για προληπτικά πλήγματα των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων εναντίον στόχων της Αλ Κάιντα, μετά από υποκλοπή, όπως είπαν, μηνυμάτων στελεχών της, για πιθανή προσβολή εγκαταστάσεων των Αμερικανών, στη Μέση Ανατολή ή Βόρειο Αφρική ή στην αραβική χερσόνησο. Μάλιστα ενισχύθηκε η άμυνα αμερικανικών διπλωματικών και άλλων εγκαταστάσεων, έγιναν μετακινήσεις προσωπικού, έκλεισαν πρεσβείες για λίγο χρονικό διάστημα και μετά άνοιξαν πάλι.

Πηγή
Στη συνέχεια ή παράλληλα, τα αμερικανικά ΜΕΑ (Μη Επανδρωμένα Αεροχήματα) ή drones όπως είναι γνωστά, κτύπησαν στόχους στην Υεμένη, από όπου άλλωστε υποκλάπηκαν και αυτά τα μηνύματα της Αλ Κάιντα. Οι στόχοι ήταν στελέχη μεσαίου κυρίως επιπέδου, που παρακολουθούνταν από καιρό. Ο άγνωστος πόλεμος των drones συνεχίζεται το 2013, ίσως με χαμηλότερους ρυθμούς, αλλά οργανωμένα και σχεδιασμένα, για την εξάρθρωση του δικτύου της Αλ Κάιντα και των αντικαθεστωτικών στην Υεμένη. 

Από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα, έχουν εκτελεσθεί 21 προσβολές με ΜΕΑ στην Υεμένη, έναντι των 42 μέσα στο 2012.  Οι Αμερικανοί προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλό προφίλ μετά από την διεθνή κατακραυγή για τις επιθέσεις τους στην Υεμένη και στο Πακιστάν, με πολλές παράπλευρες απώλειες.

Είναι γεγονός, ότι οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις εδώ και αρκετό καιρό, βρίσκονται στην Υεμένη, στα πλαίσια της στρατιωτικής υποβοήθησης της χώρας, όπως έχουμε περιγράψει σε προηγούμενο άρθρο. Και δεν είναι οι μοναδικές!

Το "στενό μαρκάρισμα" των αντικαθεστωτικών και των μελών της Αλ Κάιντα ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη. Αυτό συμπεραίνεται από τα δρώμενα με τα ΜΕΑ. Κάποιος πρέπει να καταδεικνύει στόχους στην ξηρά! Έχουν "εξουδετερωθεί', πάνω από 10 στελέχη της Αλ Κάιντα με αυτό τον τρόπο, αλλά όχι από την υψηλή ιεραρχία, η οποία παραμένει άφαντη.

Προς τι λοιπόν ανακοινώθηκαν στα ΜΜΕ ..προληπτικά πλήγματα, όταν έχουν γίνει και γίνονται τέτοιου είδους προσβολές; Είναι πολύ γνωστή η αρχή της μυστικότητας στη διεξαγωγή των ειδικών επιχειρήσεων και πριν την έναρξή τους, δεν διατυμπανίζεται από τα ΜΜΕ ότι θα διεξαχθούν. 

Το συμπέρασμα λοιπόν είναι, ότι όλη αυτή η επικοινωνιακή εκστρατεία στόχευε στο μυαλό της ιεραρχίας της Αλ Κάιντα, για την εκδήλωση ίσως βεβιασμένης κίνησης και επομένως αποκάλυψης της θέσης υψηλόβαθμων στελεχών. Μια ακόμη τακτική του πληροφοριακού πολέμου. Το αν πέτυχε ή όχι, θα φανεί πολύ σύντομα.


Ανιχνευτής









Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.