Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Κομάντος, ετών 55




Ο Κρις Τέριλ είναι ένας Βρετανός ανθρωπολόγος, συγγραφέας, κινηματογραφιστής και άνθρωπος της περιπέτειας, γεννημένος το 1952. Όταν ήταν 55 ετών,  θέλοντας να ακολουθήσει μια μονάδα Βρετανών πεζοναυτών κατά τη διάρκεια αποστολής τους στο Αφγανιστάν προκειμένου να τραβήξει ένα σχετικό ντοκιμαντέρ και να γράψει βιβλίο, αποφάσισε να περάσει μαζί τους το βασικό τους σχολείο.

Το αίτημά του έγινε αποδεκτό, αφού θα αποτελούσε την καλύτερη διαφήμιση για τους Βρετανούς κομάντος και  έτσι μπήκε στη γραμμή! Απ' ότι φαίνεται τα πήγε σχετικά καλά γιατί στο τέλος, αν και δεν ανήκει στο στρατό, οι πεζοναύτες του έδωσαν τιμητικά  τον πράσινο μπερέ, πράγμα που για τον ίδιο αποτελεί την υπέρτατη τιμή.

Δεν είναι κάποιος τυχαίος! Αθλητής του βρετανικού ράγκμπι, με αργυρό μετάλλιο στους πανεπιστημιακούς αγώνες του τζούντο, έχει τρέξει 13 φορές τον μαραθώνιο του Λονδίνου και 2 φορές τον δρόμο αντοχής των 55 μιλίων Λονδίνου-Μπράιτον. Παράλληλα είναι και ερασιτέχνης πυγμάχος. Δηλαδή καλά γυμνασμένος!

Στο βίντεο παρακάτω, μπορείτε να δείτε πως τα πήγε στην εκπαίδευση με τους Βρετανούς κομάντος. Αλλά το ενδιαφέρον είναι ότι συνοπτικά παίρνετε μια ιδέα του συστήματος εκπαίδευσης των Βρετανών πεζοναυτών και την έμφαση που δίνουν σ' αυτήν! Η ταινία γυρίστηκε πριν 7 χρόνια περίπου, αλλά η μεθοδολογία της εκπαίδευσης δεν έχει αλλάξει και πολύ!

Ανιχνευτής



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.