Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Το νέο τζάκετ των ειδικών δυνάμεων



Αυτό που επιδιωκόταν ανέκαθεν, ήταν ένα ελαφρύ, άνετο, εύχρηστο, ανθεκτικό και ζεστό τζάκετ, ικανό να προστατεύει σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες και να ζεσταίνει τον μαχητή, ακόμη και αν είναι "βρεγμένος μέχρι το κόκαλο". 

Δηλαδή, περνάς ένα ποτάμι φορώντας το τζάκετ, βγαίνεις στην απέναντι όχθη, και ενώ το τζάκετ σου έχει μουσκέψει, εσύ το φοράς και συνεχίζεις, έχοντας το σώμα σου ζεστό! 

Ναι, γίνεται με το νέο τζάκετ "Πόλαρτεκ Άλφα" (Polartec Alpha) της εταιρείας Polartec, που έγινε σε συνεργασία με την εταιρεία Patagonia, για λογαριασμό της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ.

Αντίθετα με τα μέχρι τώρα συνθετικά υφάσματα που χρησιμοποιούνται για έντονες δραστηριότητες στη φύση, το "Πόλαρτεκ Άλφα" προσφέρει ενεργητική θερμότητα, που επιτρέπει την κυκλοφορία του αέρα για άνεση και διαπνοή του σώματος σε πιο δυναμικές καταστάσεις. Μοιάζει σαν αυτά τα "πουπουλένια" τζάκετ του παλιού καιρού, μόνο που είναι ελαφρύτερο, λεπτότερο, επιτρέπει τη διαπνοή και αποδοτικότερο. 


Αντικαθιστά 2 ή 3 στρώματα στρατιωτικής χειμερινής ένδυσης, όπως ισχυρίζονται οι ειδικοί, με αποτέλεσμα την οικονομικότερη προσέγγιση του θέματος αλλά και την καλύτερη απόδοση του μαχητή αφού δεν θα έχει να μεταφέρει πολύ ρουχισμό σε χειμερινή διαβίωση. 

Δείτε το: Polartec Alpha


Ανιχνευτής




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.