Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Ψάχνοντας για τα χημικά!


israeli special forces
Πριν λίγες ημέρες έγινε γνωστό από μέσα ενημέρωσης ότι Ισραηλινοί κομάντος βρίσκονται ήδη στη Συρία, αναζητώντας χημικά όπλα των Σύριων που .."έχουν ξεφύγει"! Δηλαδή, έχουν μεταφερθεί από τις αρχικές τους θέσεις που ήταν πολύ γνωστές στις μυστικές υπηρεσίες!

Ποιός τα έχει στην κατοχή του είναι μάλλον αδιευκρίνιστο και ασαφές! Οι κυβερνητικοί κατηγορούν τους αντικαθεστωτικούς και το αντίθετο. Πριν από ένα μήνα, αναφέρθηκε ότι πέρασαν στη Συρία, προερχόμενα από Ιράν μη συμβατικά όπλα για ενίσχυση του καθεστώτος Άσαντ.

Αυτό που έχει επιβεβαιωθεί είναι ότι οι αντάρτες πλέον έχουν καταλάβει  εργοστάσιο  παρασκευής χημικών ανατολικά του Χαλεπιού, όπως και το ότι η Αλ Νούσρα, μια ισλαμιστική οργάνωση, "αδελφοποιημένη" με την Αλ Κάιντα, που διεκδικεί την ηγεσία των Σύριων ανταρτών, έχει υπό τον έλεγχό της μια άλλη εταιρεία παρασκευής χημικών, κοντά στην πόλη  Σαφίρα. Υπάρχει και ένα βίντεο που δείχνει δοκιμές ανταρτών στην χρήση χημικών, αν και τέτοιου είδους σκηνές αμφισβητούνται για την γνησιότητα προέλευσής τους.

Έτσι λοιπόν, αποκαλύπτεται για μια ακόμη φορά, η δράση ειδικών δυνάμεων μέσα στη Συρία, αυτή τη φορά Ισραηλινών. Το χάος του εμφύλιου πολέμου, είναι ένα  "θέατρο ειδικών επιχειρήσεων" όπως αναφέρεται στη στρατιωτική ορολογία. Εκεί που τίποτα δεν είναι σίγουρο, οι δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων καλούνται να αναλάβουν δράση, στα όρια του νόμιμου και του παράνομου, για να αναζητήσουν ακριβείς πληροφορίες και να εντοπίσουν στόχους, εκτελώντας  αποστολές ειδικής αναγνώρισης. Προετοιμάζουν ίσως το έδαφος για ακολουθούσες συμβατικές δυνάμεις. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια, τι θ'ακολουθήσει την επόμενη ημέρα, στη δύσμοιρη Συρία!

Κατά τ' άλλα, οι Τούρκοι, "φοβούμενοι" την προσβολή του πληθυσμού τους από χημικά των Σύριων ζήτησαν και έλαβαν τα Patriots, από τη συμμαχία! Τρεις μοίρες, εκ Γερμανίας, Ολλανδίας και ΗΠΑ αντίστοιχα, θα αναπτυχθούν  μέχρι το τέλος του μήνα τα πλαίσια της επιχείρησης "Anatolian Protector", για την προστασία των συμμάχων τους. με το αζημίωτο φυσικά! To κόστος αυτής της επιχείρησης του ΝΑΤΟ, μόνο για τους Ολλανδούς,  υπολογίζεται για ένα χρόνο  στα 42 εκατομμύρια Ευρώ.

Οι Ισραηλινές ειδικές δυνάμεις! Δείτε ένα ντοκιμαντέρ σχετικά με αυτές και τον οπλισμό τους, πιέζοντας το σύνδεσμο: Ισραηλινοί κομάντος

Ανιχνευτής


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.