Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Η στολή που μεταλλάσσεται

Scientists are developing breathable military uniforms that can also repel toxic substance...
Αμερικανός Πεζοναύτης κοντά σε σημείο ελέγχου, κάπου στο Αφγανιστάν. Προσέξτε την παραλλαγή της στολής την εξάρτηση και τα διάφορα απάρτια και ατομικά όργανα επικοινωνιών. Κάπου φαίνεται και ο σωλήνας του Camelback.(Πηγή)
Το μέλλον έρχεται ολοένα και πιο γρήγορα σε όλους τους τομείς! Έρχεται τόσο γρήγορα που είναι δύσκολο για τον μέσο άνθρωπο να κατανοήσει και να ακολουθήσει την τεχνολογία που καλπάζει! Στην περίπτωση που περιγράφεται στο άρθρο παρακάτω, έρχεται η τεχνολογία να προσθέσει ακόμη μια ιδιότητα στις στολές μάχης. 

"Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης στο Άμχερστ (UMass Amherst) ανέπτυξαν ένα νέο εντυπωσιακό ύφασμα για χρήση στις στρατιωτικές στολές. Πρόκειται για ύφασμα με νανοσωλήνες που θα μπορεί να προστατεύει τους στρατιώτες σε περιβάλλον ΡΒΧΠ πολέμου.

Οι στολές για ΡΒΧΠ πόλεμο ως γνωστό είναι κατασκευασμένες από αδιαπέραστα υλικά, τα οποία δεν επιτρέπουν την είσοδο του μολυσμένου αέρα, αυξάνοντας κατακόρυφα την εφίδρωση του προσωπικού.

Το νέο ύφασμα, όμως, που ανέπτυξαν οι επιστήμονες του UMass Amherst  είναι σαν ένα «απλό», διαπνέον ύφασμα. Το εντυπωσιακό είναι ότι ενεργοποιείται αυτόματα και μετατρέπεται σε προστατευτική στολή όταν έρθει σε επαφή με βιολογικούς ή χημικούς παράγοντες! Ουσιαστικά η στολή καταλαβαίνει πριν από τον στρατιώτη την ύπαρξη κινδύνου και τον προστατεύει αυτόματα.

Η κατασκευή του υφάσματος γίνεται από μείγμα μεμβρανών με υψηλή διαπνοή και κάθετων νανοσωλήνων άνθρακα κάτω από την επιφάνεια του υλικού, που αντιδρούν στους βιολογικούς και χημικούς παράγοντες. Δηλαδή, επιτρέπουν την έξοδο αέρα για μείωση της εφίδρωσης από τους μικροσκοπικούς πόρους, αλλά είναι τόσο μικροί ώστε δεν επιτρέπουν σε βακτήρια και ιούς να εισέλθουν μέσα. Για τα αέρια νεύρων ή μουστάρδας, που έχουν μικρότερη διατομή βακτηρίων, τα υλικά αντιλαμβάνονται την παρουσία τους και κλείνουν τους πόρους του υφάσματος για να αποτρέψουν την είσοδο.

Επιπλέον, οι επιστήμονες του UMass Amherst αναπτύσσουν ένα δεύτερο μηχανισμό, με τον οποίον το ύφασμα θα αποβάλλεται, όπως γίνεται με την απολέπιση του ανθρώπινου δέρματος, διώχνοντας το μολυσμένο τμήμα. Ανάμεσα στα δύο υφάσματα θα υπάρχει κάποιο υλικό που θα επιτρέπει στους στρατιώτες να επιχειρούν με ευκολία σε θερμά κλίματα.

Η τεχνολογία είναι ακόμα σε επίπεδο εργαστηρίου, αλλά οι ερευνητές δηλώνουν ότι σε μια δεκαετία θα μπορεί να έχει μπει σε χρήση... "


 Αν προστεθεί στη στολή η δυνατότητα φόρτισης συσκευών, αφού θα είναι πηγή ηλεκτρικής ενέργειας,  η προσαρμοζόμενη στο περιβάλλον παραλλαγή της, η δυνατότητα ρύθμιση της θερμότητας, αλλά και η αλεξίσφαιρη προστασία της, δημιουργείται η στολή  του μαχητή του μέλλοντος. Η επιστημονική φαντασία, γίνεται πραγματικότητα.

Ανιχνευτής









Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.