Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Ασκήσεις ετοιμότητας

Τμήμα Άμεσης Επέμβασης κατά την ενημέρωση προ της επιβίβασης σε Ε/Π τύπου Chinook (Πηγή φωτογραφίας ΓΕΣ)

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΣ μια ακόμη άσκηση ετοιμότητας Μονάδων Άμεσης Αντίδρασης (ΜΑΕ) έλαβε χώρα χθες το πρωί.

Διάβασα με μεγάλη προσοχή σχόλια σε πολλά μέσα ενημέρωσης αλλά και σχόλια αναγνωστών. Αυτό που έχω να πω για να διασκεδάσω τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες πολλών που ίσως δεν έχουν ιδιαίτερη επαφή με το χώρο των Ειδικών Δυνάμεων ή και του στρατού γενικότερα, είναι ότι τέτοιου είδους ασκήσεις γίνονταν, γίνονται και θα γίνονται. 


Ο κ. Α/ΓΕΣ εντός ελικοπτέρου με τμήμα Άμεσης Επέμβασης. (Πηγή φωτογραφίας ΓΕΣ)

Γιατί δεν ελάμβαναν ή και δεν λαμβάνουν έκταση και δημοσιότητα πάντα, νομίζω ότι είναι αυτονόητο. Γίνονται οποιαδήποτε ώρα του 24ώρου και όχι μόνο εντός προγράμματος "ωρών υπηρεσίας και εκπαιδεύσεως" για να χρησιμοποιήσω την στρατιωτική ορολογία.

Η συγκεκριμένη άσκηση που εκτελέσθηκε χθες και δημοσιοποιήθηκε, προφανώς είχε  συμβολική σημασία και έστειλε ξανά ένα μήνυμα στους όποιους επίδοξους απόγονους του Δράμαλη, που αρχίζουν ενδεχομένως να ονειρεύονται σενάρια φαντασίας: "Μολών Λαβέ". Τόσο απλά!

Μπορεί να βρισκόμαστε ανάμεσα στη δύνη του οικονομικού πολέμου και οι "χαρτογιακάδες" να μας μπουρδουκλώνουν  με τα τερτίπια τους, αλλά ...να μην μπερδεύουμε τις γραβάτες με τις αρβύλες!

Η 2α ΜΑΛ  και η Αεροπορία Στρατού, είναι βέβαιο ότι τα πήγαν πολύ καλά! Ο Αρχηγός του ΓΕΣ θα πρέπει να έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος.

Ανιχνευτής


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.