Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Νέο φορητό ειδικό σύστημα πληροφοριών και ελέγχου για τις ειδικές δυνάμεις



Ένα νέο  σύστημα ελέγχου αεροπορικής υποστήριξης υιοθέτησε η αμερικανική πολεμική αεροπορία για χρήση του από τους επίγειους ελεγκτές μάχης  που έχουν σαν κύρια αποστολή την υποστήριξη  Ειδικών Επιχειρήσεων και βεβαίως υφίστανται και την ανάλογη εκπαίδευση.




Πρόκειται για το νέο "Αρθρωτό Τακτικό Σύστημα" (Modular Tactical System, MTS) της εταιρείας Black Diamond Advanced Technology το οποίο είναι φορητό και συνδυάζει τη σύγχρονη τεχνολογία με τις αντίξοες  συνθήκες που επικρατούν κατά την εκτέλεση ειδικών επιχειρήσεων, εστιάζοντας σε 5 συγκεκριμένα σημεία:
  • Επικοινωνίες
  • Υπολογιστές
  • Πληροφορίες
  • Ενέργεια
  • Λογισμικό
Το μικρό βάρος και ο όγκος, η  αντοχή του, απόδοσή του και η εύκολη πρόσβαση στο χρήστη, ήταν αυτά που συνέτειναν στην υψηλή του βαθμολογία για προμήθειά του και διανομή του στις μονάδες ειδικών επιχειρήσεων της αμερικανικής πολεμικής  αεροπορίας, ώστε να αντιμετωπίζουν με ευχέρεια και τις πιο ακραίες απαιτήσεις αεροπορικής υποστήριξης σε επίγεια τμήματα.















Το σύστημα εμφανίστηκε και χρησιμοποιήθηκε δοκιμαστικά από τις ειδικές δυνάμεις   από το 2010 κατά την διάρκεια της επιχείρησης "Enduring Freedom" για μια σειρά ενεργειών και αποστολών  όπως C4ISR, επιχειρησιακή αντίληψη του περιβάλλοντος χώρου, κατάδειξη στόχων με ακρίβεια, έλεγχο μη επανδρωμένων αεροσκαφών αναγνώρισης  και αποκάλυψη εκρηκτικών παγιδεύσεων και βομβών.




Είναι ευπροσάρμοστο και συμβατό με τους χρησιμοποιούμενους σταθμούς ασυρμάτου, λογισμικά συστήματα διαφόρων άλλων εφαρμογών, όπως πληροφοριών, μετάφρασης γλωσσών, βιντεοσκοπήσεων αλλά και  με της πάσης φύσεως πηγές ενέργειας, με τη χρήση ειδικών προσαρμοστών (φις).

Στο παρελθόν είχαμε παρουσιάσει διάφορα παρεμφερή συστήματα. Αυτό το συγκεκριμένο όμως θεωρώ ότι είναι ό,τι χρειάζεται για τις ειδικές δυνάμεις, σαν Σύστημα Διοικήσεως και Ελέγχου-Πληροφοριών Ειδικών Δυνάμεων (ΣΔΕΠΕΔ).

Περισσότερα μπορεί κανείς να δει στην ιστοσελίδα της εταιρείας κατασκευής.

Ανιχνευτής






Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.