Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Cambrian Patrol 2011- Patrol G32 B

Από που να αρχίσω και τι πρωτοαφηγηθω γι'αυτη την τρελή εκστρατεία που αποφασίσθηκε και εκτελέστηκε από την ομάδα αναγνώρισης της Λ.ΕΦ.Ε.Δ τα αποτελέσματα της οποίας γνωρίζετε όλοι.
Καταρχήν η ιδέα να πάρουμε μέρος στο CAMBRIAN PATROL υπήρχε κάνα χρόνο περίπου,φυσικά φάνταζε τρελή διότι πως να σκεφτείς να πας στην υπέρτατη άσκηση περιπόλων όπως με πολύ καμάρι (δικαίως ) διατείνονταν οι Άγγλοι ότι είναι (όπως λένε και στο σήμα τους CAMBRIAN PATROL - THE ULTIMATE CHALLENGE).
Τον Ιούνιο λοιπόν έπεσε η ιδέα από μένα μέσα στην απόγνωση του απόηχου των εκλογών της λέσχης και στην απαισιοδοξία που μου δημιουργήθηκε γενικά. Συμπαραστάτης ο εξίσου προβληματισμένος duffy και..το e-mail έφυγε για την οργανωτική επιτροπή,μετά από μια εβδομάδα η απάντηση θετική, αυτό ήταν, όπως μας έγραψαν και οι Άγγλοι: You will be pleased to know you are the 1st Greek patrol we have ever had. 
Φανταστείτε ότι η άσκηση (exercise και όχι competition) διοργανώνεται από το 1959 από την 160η ουαλλικη ταξιαρχία στην εκπαιδευτική περιοχή του sennybridge στο βόρεια του εθνικού πάρκου brecon beacon της Ουαλίας (ναι εκεί που γίνεται και η επιλογή των SAS )και δεν πήρε ποτέ μέρος Ελληνική ομάδα!!. 
Λεπτομέρειες για την άσκηση μπορείτε να διαβάσετε στο επίσημο ισότοπο του Αγγλικού στρατού:http://www.army.mod.uk/events/events/23041.aspx. το σημαντικό είναι ότι η άσκηση απευθύνεται σε μόνιμα στελέχη (regulars) και σίγουρα όχι σε εφέδρους όπως τους γνωρίζουμε εμείς αφού στο Αγγλικό σύστημα οι ''εφεδροι''(teritorial army) εκπαιδεύονται συστηματικά και επί χρήμασι (δηλαδή συμπληρώνουν το εισόδημα τους). 
Kάποια στιγμή άρχισε να γίνεται ενοχλητικό όταν με διάφορους περιπολαρχες που συζητούσα σε στιγμές της ασκήσεως με ρωτούσαν ''ποτε ήσουνα Αφγανιστάν;,εγώ τώρα γύρισα ή φεύγω σε δυο μήνες για την Τρίτη μου περιοδεία,στο Ιράκ έχεις παει;Κόσοβο;''.
Η Ενδιαφέρουσα συνέχεια στην ΛΕΦΕΔ


1 σχόλιο :

  1. Εύγε στα παληκάρια που πήγαν στο Cambrian Patrol και δόξασαν την Ελλάδα! Είναι καιρός το ΓΕΣ να προσέξει αυτόν τον πολλαπλασιαστή ισχύος που λέγεται Ελληνική Εφεδρεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.