Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Δύο Όπλα σε Ένα!



Αυτό προσφέρει το  τυφέκιο "Daewoo K11", κατασκευής Ν. Κορέας. Είναι τυφέκιο 5,56χιλ και ταυτόχρονα διαθέτει ενσωματωμένο βομβιδοβόλο 20 χιλ. που δέχεται γεμιστήρα των 6 φυσιγγίων με το σύστημα bullpup.Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι ότι διαθέτει ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου πυρός, που επιτρέπει στον χειριστή να μετρά αποστάσεις, να προσδιορίζει καιρικές συνθήκες(άνεμος, θερμοκρασία, υγρασία), να υπολογίζει σκοπευτικές παραμέτρους και να παρέχει ακριβή σκόπευση ημέρα και νύκτα. (Θερμικές διόπτρες)

Το τυφέκιο 5,56χιλ. λειτουργεί όπως όλα τα συμβατικά τυφέκια με την πίεση των αερίων, ημιαυτόματα ή κατά ριπές των 3 φυσιγγίων. Το βομβιδοβόλο έχει κινητό ουραίο και είναι επαναληπτικό. Άλλο ένα ενδιαφέρον σημείο είναι ότι και τα δύο όπλα λειτουργούν με την ίδια σκανδάλη, ή οποία ρυθμίζεται με μοχλό ρυθμίσεως στην ανάλογη θέση χρήσης.




Το καταπληκτικό με το βομβιδοβόλο είναι, ότι ο ηλεκτρονικός υπολογιστής του όπλου καθορίζει το σημείο σκόπευσης και την απόσταση, ενώ παράλληλα προγραμματίζει τον πυροσωλήνα της βομβίδας που βρίσκεται μέσα στο   βομβιδοβόλο, να εκραγεί πάνω από το στόχο ή στο πλευρό του, στον αέρα, επιτυγχάνοντας έτσι μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα με τη διασπορά των θραυσμάτων της βομβίδας.





Το μήκος του τυφεκίου είναι 86 εκατοστά και ζυγίζει 6,1 κιλά με το ηλεκτρονικό σύστημα σκοπεύσεως, δίχως γεμιστήρες. Με γεμιστήρες φτάνει τα 7 κιλά. Χρησιμοποιείται τακτικά σαν όπλο υποστήριξης στο επίπεδο ομάδας μάχης, αλλά και για ειδικές επιχειρήσεις, κυρίως σε κατοικημένους τόπους. Λειτουργεί με όλα τα είδη πυρομαχικών 5,56 χιλ. τύπου ΝΑΤΟ και με τρία είδη βομβίδων κρουσιφλεγείς, βραδυφλεγείς και εγκαιροφλεγείς ρυθμιζόμενες μέσω της ηλεκτρονικής μονάδας. Το ωφέλιμο βεληνεκές του  όπλου είναι 500 μέτρα.

Ήδη ό στρατός της Ν. Κορέας το χρησιμοποιεί από το 2008. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενδιαφέρονται και έχουν αγοράσει 40 τεμάχια για δοκιμή, από τον περασμένο Μάιο. Η τιμή του κάθε όπλου, είναι γύρω στα  US $ 14.000.

Δείτε ένα βίντεο του 2008, που δείχνει τις δοκιμές επίδοσης και αντοχής, που έκανε ο κορεατικός στρατός γι' αυτό το όπλο.

Ανιχνευτής




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.