Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Οι Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων πάνε καλά!

Έτσι δήλωσε την περασμένη Δευτέρα σε συνέντευξή του, ο διοικητής της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του Στρατού των ΗΠΑ, (US Army Special Operations Command, USASOC), Αντιστράτηγος Μουλχόλαντ, κατά την διάρκεια της εξαμηνιαίας  συγκέντρωσης διοικητών ειδικών επιχειρήσεων.

Ο αμερικανικός στρατός έχει δώσει μεγάλη έμφαση στον εξοπλισμό και στην επάνδρωση όλων των μονάδων ειδικών επιχειρήσεων, αφού αυτές κατά κύριο λόγο εμπλέκονται στις επιχειρήσεις στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν. Και δεν είναι τα μόνα σημεία της υφηλίου που έχουν σταλεί στελέχη των ειδικών δυνάμεων. Αυτή την στιγμή, υπηρετούν 1400 στελέχη στο Ιράκ, 3400  στο Αφγανιστάν και πάνω από 200 σε άλλες χώρες.

Στη Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων που έχει έδρα το Φορτ Μπραγκ υπάγονται:
  • Η Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων (Green Beretts), με Υποστράτηγο διοικητή
  • Το 75ο Σύνταγμα Rangers (Fort Benning)
  • To 160o Σύνταγμα Ειδικών Επιχειρήσεων ΑεροπορίαςΣτρατού
  • H 95η Ταξιαρχία Πολιτικών Υποθέσεων 
  • Το 4ο Συγκρότημα Υποστήριξης Στρατιωτικής Πληροφόρησης ( πρώην Ψυχολογικών Επιχειρήσεων) 
  • Η 528η Ταξιαρχία Υποστηρίξεως Ειδικών Επιχειρήσεων που περιλαμβάνει το 112 Τάγμα Διαβιβάσεων Ειδικών Επιχειρήσεων και το 528 Τάγμα Υποστηρίξεως με υπομονάδες Ειδικών Υλικών, Εφοδιασμού-Μεταφορών και Υγιειονομικού. Επίσης σ' αυτή την Ταξιαρχία υπάγονται  και Ομάδες Αξιωματικών Συνδέσμων για την συνεργασία με άλλους κλάδους των Ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ ή άλλων χωρών.
  • To Κέντρο Εκπαιδεύσεως και η Σχολή Ειδικών Δυνάμεων John Kennedy με Ταξίαρχο διοικητή


 " Έχουμε μεγάλη υποστήριξη από τον Στρατό. Παρέχει επιδόματα για όσους επιθυμούν επανακατάταξη στις ειδικές δυνάμεις και ειδικές πρόσθετες αμοιβές στο προσωπικό  μας", δήλωσε ο Στρατηγός  ευχαριστημένος. Και πώς να μην είναι! Έχουν "ανέβει οι μετοχές" των ειδικών δυνάμεων, έχουν προτεραιότητα έναντι των άλλων Όπλων του στρατού και οι ειδικές επιχειρήσεις στο θέατρο επιχειρήσεων, κυρίως του Αφγανιστάν, πάνε καλά!



Ανιχνευτής




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.