Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Διεθνείς Αγώνες Ειδικών δυνάμεων "Warrior Competition 2104"

Για έκτη συνεχή χρονιά, οργανώθηκαν και εκτελέστηκαν με επιτυχία οι διεθνείς στρατιωτικοί αγώνες "Warrior Competition 2104" στην Ιορδανία, στο υπερσύγχρονο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ειδικών Επιχειρήσεων "KASOTC", για το οποίο είχαμε μιλήσει σε προηγούμενο άρθρο.

Αυτή την χρονιά, έλαβαν μέρος 35 ομάδες ειδικών δυνάμεων από 35 χώρες. Το Κέντρο τους τραβάει σαν μαγνήτης, αφού διαθέτει τις πιο σύγχρονες εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις για κάθε είδους αποστολή.

Κινέζοι αστυνομικοί της ειδικής αντιτρομοκρατικής αστυνομικής μονάδας  
"Snow Leopard" στο KASOTC. (Πηγή)
Οι Κινέζοι έχουν γίνει θιασώτες των αγώνων και συμμετείχαν  εφέτος με τρεις ομάδες από τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας τους, οι οποίες κατέλαβαν τις 1η, 3η και 4η θέσεις. Το θεωρούν μεγάλη επιτυχία, αφού πέρασαν ομάδα της 22 MEU των Αμερικανών πεζοναυτών και ομάδες των καναδικών ειδικών δυνάμεων.

Η 1η νικήτρια περίπολος ανήκει σε μια ειδική αντιτρομοκρατική κινεζική αστυνομική μονάδα που τις έχουν δώσει το όνομα, "Snow Leopard" με δύναμη 400 περίπου αστυνομικών.

Αυτό που ίσως δεν έχει γίνει γνωστό ευρέως, είναι ότι την στελέχωση του Κέντρου και την οργάνωση και διεξαγωγή των αγώνων, την ανέλαβε  ιδιωτική εταιρεία στρατιωτικών δραστηριοτήτων και εκπαίδευσης με την επωνυμία "Mission X", η οποία αποτελείται από απόστρατα στελέχη των ειδικών δυνάμεων, κυρίως αμερικανικής προέλευσης.

Άλλωστε, για τη δουλειά της χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις του Κέντρου σαν μία από τις βασικές της εκπαιδευτικές περιοχές και έτσι προσελκύονται και "πελάτες". Απευθύνεται ειδικότερα σε προσωπικό ιδιωτικών  εταιρειών παροχής ασφάλειας αλλά όπως έχουμε πει και στο παρελθόν και σε κινηματογραφικές εταιρείες που θέλουν να γυρίσουν ταινίες περιπέτειας οπότε στήνεται σενάριο και σκηνικό με προσωπικό της Mission X.  Έτσι είναι οι μπίζνες!


Ανιχνευτής




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.