Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

H επίπληξη

Τελικά το αμερικανικό ΠΝ  επέβαλε ποινή επίπληξης σε επτά βατραχανθρώπους SEALs  για την δημοσιοποίηση απορρήτων πληροφοριών σε μέσα ενημέρωσης. Η επίπληξη αφορούσε αναδρομικά και τον απόστρατο βάτραχο Ματ Μπισονέτ που έγραψε το βιβλίο "No Easy Day" σχετικά με την προσβολή του κρησφύγετου του Μπιν Λάντεν και την εκτέλεσή του.

Το τι διέδωσαν οι υπόλοιποι έξι ήταν τακτικές και τεχνικές που εφαρμόζονται στις ειδικές επιχειρήσεις  προκειμένου να εμπλουτισθεί ένα ηλεκτρονικό ..παιχνίδι και φυσικά με το αζημίωτο!

Η ποινή θεωρήθηκε σαν μια απάντηση στις αυξανόμενες τάσεις του προσωπικού ειδικών επιχειρήσεων του αμερικανικού ΠΝ να διαδίδουν προς ίδιο όφελος απόρρητες πληροφορίες που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια του προσωπικού.

Σωστή η κίνηση αυτή από πλευράς στρατιωτικής πειθαρχίας, που ίσως ικανοποιήσει και το  αίσθημα δικαιοσύνης και αγανάκτησης των υπολοίπων συναδέλφων ειδικών επιχειρήσεων των άλλων κλάδων που δεν εμφανίζονται τόσο έντονα στο προσκήνιο.

Αλλά θα πρέπει αυτοί που ασχολούνται με το θέμα να εξετάσουν και τα αίτια που οδηγούν τέτοιο επίλεκτο και δυσαναπλήρωτο προσωπικό σε τέτοιες πράξεις. Ας θυμηθούμε κάποιες ενέργειες του πρόσφατου παρελθόντος. 
Επομένως είναι εύκολο να διακρίνει κανείς τα αίτια που έδωσαν αφορμή στους βατραχανθρώπους να κάνουν ότι έκαναν. Απλά πήραν μαθήματα και τα ..εφάρμοσαν. Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι αφού για τους επόμενους μήνες θα παίρνουν το 50% του μισθού τους και βέβαια ούτε λόγος για προαγωγή!

Δεν ξέρω βέβαια αν έκαναν ήδη τη ..μπάζα τους


Ανιχνευτής






Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.