Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Ό,τι λάμπει δεν είναι πάντα ..χρυσός!

bodyarmor
Άνδρες των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων σε στρατόπεδο στο Αφγανιστάν. Προσέξτε εξάρτυση και οπλισμό. (Πηγή)

"Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες" όπως συνηθίζουμε να λέμε σχολιάζοντας για κάποιο γεγονός. Στην προκειμένη περίπτωση αφορά στον εξοπλισμό των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων σε αλεξίσφαιρα γιλέκα! Έχουμε πει λίγα πράγματα για τ' αλεξίσφαιρα γιλέκα σε προηγούμενο άρθρο.

Για την ακρίβεια μιλάμε για τις προστατευτικές πλάκες των αλεξίσφαιρων γιλέκων! Τι συνέβη; Σε κάποια στιγμή ζητήθηκε αξιολόγηση προσωπικού και υλικού σε υγρό στοιχείο, τουτέστιν "μπείτε στο νερό και κολυμπάτε με ό,τι κουβαλάτε"! 

Body ArmorΕκεί διαπίστωσαν οι παριστάμενοι ότι κάποιες από τις κεραμικές πλάκες προστασίας των αλεξίσφαιρων γιλέκων τους,  άρχιζαν να ξεφτίζουν και το εσωτερικό τους περιεχόμενο να ..τρίβεται με αποτέλεσμα να χάνει την αρχική του αντοχή σε βολές!

Όπως αναφέρεται από τα αμερικανικά στρατιωτικά μέσα ενημέρωσης, το ποσοστό που έχει εντοπισθεί το λάθος κατασκευής είναι της τάξης του 5%, δεν παύει όμως να είναι ένα σοβαρό πρόβλημα! Γι' αυτό η Διακλαδική Διοίκηση  Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων, SOCOM, αποφάσισε την απόσυρση των αλεξίσφαιρων αυτού του τύπου μέχρι αποκατάστασης του σφάλματος. Υπολογίζονται σε δεκάδες χιλιάδες οι κεραμικές πλάκες!

Η εταιρεία κατασκευής,  για να καταλάβετε, έχει συνάψει συμβόλαιο και για άλλα υλικά  με τη SOCOM, ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων από τον Ιανουάριο του 2008. Μιλάμε για πολύ χρήμα που έχει πάει σε τσέπες. Τώρα με αυτά τα κόλπα μάλλον πάει για φούντο!

Οι πλάκες κοστίζουν μόνο ...17 εκατομμύρια δολάρια! Αλλά αυτό που μετράει τώρα είναι η αξιοπιστία και περισσότερο απ' όλα η ζωή του προσωπικού!

Καλό το τεστ του νερού! Έβγαλε πολλά στη φόρα!

Ανιχνευτής





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.