Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Το νέο όχημα των Ειδικών Επιχειρήσεων

Πηγή 
Οι Αμερικανοί προχωρούν γρήγορα το διαγωνισμό για το νέο όχημα Ειδικών Επιχειρήσεων  που θα εισαχθεί στις μονάδες τους. Δεν τους αρέσει για ειδικές επιχειρήσεις το Humvee πλέον! Αν ρωτάτε για ποιο λόγο, διαβάστε παρακάτω.

Ζητούν ένα ελαφρύ, ταχύ όχημα που να μπορεί να φορτώνεται και να μεταφέρεται  σε ελικόπτερο τύπου Chinook και  σε αεροσκάφη τύπου C-130, για τις "ιδιόμορφες" αποστολές Ειδικών Επιχειρήσεων σε οποιοδήποτε θέατρο επιχειρήσεων, όπως λένε, ακόμα και με ρίψη με αλεξίπτωτο. Το Humvee τελικά δεν κάνει απόλυτα γι' αυτό!  Μόνο από μεγάλα αεροσκάφη πέφτει άνετα.

Μπορούν να μεταφέρονται με πολύ ζόρι 2 τέτοια οχήματα μέσα σε CH-47 ή να μεταφερθεί ένα σαν αιωρούμενο εξωτερικό φορτίο. Χωράνε επίσης 3 HMMWVS σε C-130. Αλλά το να βγαίνουν επιχειρησιακά έτοιμα γι' αποστολή από αυτά τα αεροπορικά μέσα δεν μπορούν. Θέλουν κατάλληλη προετοιμασία.

Όποιο θα βγει πρώτο στο διαγωνισμό, θα αγοραστεί από τον αμερικανικό στρατό σε ποσότητα πάνω από 1.300 αυτοκίνητα ξεκινώντας από το 2013 μέχρι το 2020, με τιμή  γύρω στις ...350.000 δολάρια ΗΠΑ το ένα,πλήρως εξοπλισμένο. Μιλάμε για πολλά λεφτά! Όποια εταιρεία κερδίσει, θα κάνει καλά ...Χριστούγεννα!

Ένα από τα διαγωνιζόμενα  αυτοκίνητα, που  θεωρείται από τα φαβορί είναι το "Μεσαίο Όχημα Εφόδου" ή  στ' Αγγλικά (Medium Assault Vehicle-Light, MAV-L) της εταιρείας "BAE Systems and Pratt & Miller" που φαίνεται στην φωτογραφία.

Το MAV-L έχει τετρακύλινδρο πετρελαιοκινητήρα των 4,4 λίτρων των 220 ίππων Διαθέτει 6 θέσεις επιβατών και οι μπάρες της οροφής μπορούν να δεχθούν μια μεγάλη γκάμα οπλομηχανημάτων, ανάλογα με τις εκάστοτε επιχειρησιακές ανάγκες!

Η μεγίστη ταχύτητα του 3,5 τόνων οχήματος,  φτάνει τα 130 χλμ/ώρα ενώ η επιχειρησιακή  σε ανώμαλο έδαφος πλησιάζει τα 100 χλμ/ώρα. Το βάρος του έχει ελαχιστοποιηθεί με τη χρήση ανθρακονημάτων στο αμάξωμά του.

Εκτός από το μοντέλο με ανοικτό "ουρανό" υπάρχουν και άλλες παραλλαγές στη λίστα της κατασκευαστικής εταιρείας για την κάλυψη κάθε επιθυμίας του "πελάτη".

Από τους άλλους διαγωνιζόμενους είναι ακόμη πέντε δυνατοί "παίκτες"  μέσα στους οποίους συμμετέχει η General Dynamics,  και η  Navistar.

Για να δούμε ποιό "τερατάκι", θα κερδίσει!


Ανιχνευτής




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.