Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Οι Ειδικές Δυνάμεις στη Συρία.



Όσο πάνε και σφίγγουν τα πράγματα στη Συρία. Πολλές ανακοινώσεις έχουν γίνει, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συσκέπτεται και ο εμφύλιος πόλεμος μαίνεται. Ήδη βγήκε στη φόρα  η εμπλοκή των Ειδικών Δυνάμεων δυτικών, νατοϊκών χωρών στον πόλεμο της Συρίας. Σε προηγούμενο άρθρο είχαμε αναφέρει για την "αναδιάταξη" που γίνεται στην περιοχή.

Βρετανοί κομάντος βρίσκονται στην περιοχή. Πολύ πιθανό να είναι τα "παιδιά της αναγνώρισης". Ακούγεται και  για SAS, SBS ή ακόμη και για προσωπικό του βρετανικού ΜΙ6, της αντίστοιχής ΕΥΠ δηλαδή. Ακούγονται και οι Αμερικανοί της CIA θα έλεγα μάλλον από το  SAD/SOG.

Οι Γάλλοι σταθερά εμφανίζονται στο προσκήνιο, διεκδικώντας ένα "αξιοπρεπή" ρόλο στα γίγνεσθαι. O καθένας έχει αναλάβει και από έναν. Οι Βρετανοί και οι Γάλλοι, ασχολούνται με την εκπαίδευση των αντικαθεστωτικών του "Ελεύθερου Συριακού Στρατού, Free Syrian Army, FSA", στη βόρεια Συρία ή κάτι που είναι πιο σίγουρο, εντός τουρκικού εδάφους ή ακόμη και στο Λίβανο. Παρακάτω θα δείτε ένα βίντεο γι' αυτούς. Μαθαίνουν λοιπόν τους αντικαθεστωτικούς, να μάχονται στις πόλεις και να οργανώνουν το αντάρτικο πόλεων. Τους τροφοδοτούν και με εξοπλισμό. "Αλα τρομοκράτες" δηλαδή. Οι Αμερικανοί, λέγεται, ότι  παρέχουν υψηλής τεχνολογίας επικοινωνίες. Μόνο; Δεν ξέρω, αλλά μου φαίνεται πολύ λίγο. 

Είναι και οι Τούρκοι από την άλλη μεριά, που, όπως φαίνεται, έχουν κάνει "ολικό ανάκρουε" από το "δόγμα Νταβούτογλου" σε ό,τι αφορά στο καθεστώς Άσαντ και παρακολουθούν προσεκτικά που θα γείρει η πλάστιγγα. 

Το σίγουρο είναι ότι οι Ειδικές Δυνάμεις του ΝΑΤΟ και όχι μόνο, βρίσκονται εκεί και "αξιολογούν την κατάσταση". Αναγνωρίζουν, βολιδοσκοπούν και στοχοποιούν για πιθανές μελλοντικές επιχειρήσεις. Είναι βέβαιο ότι ελέγχουν και τους αντιφρονούντες για να μην παρεισφρήσουν εκπρόσωποι της Αλ Κάιντα. Οι Ρώσοι που να βρίσκονται άραγε;

Ήδη το ΝΑΤΟ σχεδιάζει για "No Fly Zone".  Όλοι έχουν πλέον την εμπειρία της Λιβύης και "τα πράγματα θα κυλήσουν πιο ομαλά" για τους σχεδιαστές της στρατιωτικής επέμβασης στο τέλος. Η φωτιά περικυκλώνει τη Μεσόγειο. Εύχομαι να διαψευσθώ. 

Ανιχνευτής

Πηγή






Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.