Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2012

Οι Ειδικές Δυνάμεις εν δράσει..

Αν υπάρχει κάτι αυτή την στιγμή που ακόμα λειτουργεί όπως πρέπει στην Ελλάδα της εθνικής κρίσης, αυτό είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις. 
Παρά τις περικοπές στις εξοπλιστικές και λειτουργικές δαπάνες, παρά την επίθεση που δέχτηκε το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ της προηγούμενης κυβέρνησης και τα υπονοούμενα της νυν, παρά την απόπειρα ενοχοποίησης των Ενόπλων Δυνάμεων με τις απίστευτες διαρροές περί επικείμενου πραξικοπήματος, οι φύλακες της Ελλάδας και του ελληνικού λαού συνεχίζουν το έργο τους όπως έχουν εκπαιδευτεί και πάνω απ’όλα όπως τα στελέχη της πιστεύουν: Με βαθιά προσήλωση στο έργο τους και στα εθνικά ιδανικά.
Απόδειξη αυτών των προσπαθειών, αποτελούν οι συνεχόμενες μικρής και μεσαίας κλίμακας ασκήσεις που οι άνδρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων πραγματοποιούν σε ολόκληρη την επικράτεια, ημέρα και νύκτα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτών των προσπαθειών είναι η πρόσφατη άσκηση των ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων «ΟΔΥΣΣΕΑΣ Κ 2012», η οποία διήρκεσε 7 ημέρες (από 17 έως 23 Ιανουαρίου 2012). Στην άσκηση η οποία πραγματοποιήθηκε υπό ρεαλιστικές συνθήκες στις χιονοσκεπείς περιοχές των ελληνικών βουνών της Μακεδονίας οι άνδρες της Ε’ Μοίρας Καταδρομών και της 1ης ΜΑΛ εκπαιδεύτηκαν σε αντικείμενα χειμερινού ορεινού αγώνα.
Η άσκηση αυτή μαζί με τις αντίστοιχες που πραγματοποιούν οι υπόλοιπες μονάδες των Ειδικών Δυνάμεων όπως η Ζ’ ΜΑΚ, η Ι’ ΜΑΚ, η Α’ ΜΑΚ, η Η’ ΜΑΚ, η Θ’ ΜΑΚ, στο Αιγαίο, η ετήσια αποβατική άσκηση "Αιγιαλός" των Πεζοναυτών, οι συνεχόμενες ρίψεις των αλεξιπτωτιστών της 1ης και της 2ης ΜΑΛ, αποτελούν όσο και ακούγεται παράξενο, τα μηνύματα της στρατιωτικής αποτροπής της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία.
Και αυτό διότι είναι γνωστό ότι αν ποτέ η Τουρκία αποφασίσει να προκαλέσει κάποια νέα κρίση στο Αιγαίο είναι οι Ειδικές Δυνάμεις που θα κληθούν να δράσουν άμεσα. Είναι οι Ειδικές Δυνάμεις που θα πρέπει να αναπτυχθούν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα στα πιθανά σημεία μίας τουρκικής επιθετικής πρόκλησης στο Αιγαίο, είτε για να αποτρέψουν την τουρκική επίθεση, είτε για να την αντιμετωπίσουν.Φωτογραφίες από ιστοσελίδα ΓΕΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.