Εκπαιδευόμενη γυναίκα Ranger, επιθεωρείται από αρχηγό ρίψεων για εκτέλεση άλματος στατικού ιμάντα. (Πηγή) |
Τελικά, από τις δεκαέξι υποψήφιες που ξεκίνησαν αρχικά, δύο γυναίκες ολοκλήρωσαν την εκπαίδευση του σχολείου των Αμερικανών Rangers, χωρίς καμιά εξαίρεση στις δοκιμασίες και θα τους απονεμηθεί το διακριτικό του "Ranger" που θα κοσμεί από εδώ και πέρα τη στολή τους.
Δύο νέες γυναίκες-αξιωματικοί, απέδειξαν ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο για μια γυναίκα, αρκεί να έχει θέληση, πίστη πείσμα και ηθικό να ξεπεράσει δύσκολες σωματικά και ψυχικά καταστάσεις.
Όπως έχουμε πει και σε προηγούμενο άρθρο, στον χώρο των ειδικών επιχειρήσεων που όλα μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή, δεν υπάρχει η πολυτέλεια της εξαίρεσης λόγω φύλου ή βαθμού από την εκπαίδευση! Όποιος έρχεται, πρέπει να καλύπτει τις (ίδιες για όλους) προδιαγραφές όποιες και αν είναι αυτές, για να μπορεί να σταθεί στις ειδικές δυνάμεις.
Αν λοιπόν υπάρχουν σε μονάδες ειδικών δυνάμεων γυναίκες (ή άνδρες) με στρατιωτικά προσόντα, κατώτερα των θεσπισμένων προδιαγραφών, τότε μάλλον "βγάζουμε τα μάτια μας" μόνοι μας! Σε δύσκολες και επικίνδυνες καταστάσεις επιχειρήσεων, θα αναγκαστούν όσοι έχουν "χρεωθεί" τέτοιο προσωπικό, να το αφήσουν πίσω, γιατί απλά δεν θα μπορούν να βασιστούν σ' αυτό και δεν θα θέλουν να έχουν και άλλο μπελά στο κεφάλι τους!
Ωραίος ο μπερές και τα καλοχτενισμένα μαλλιά στο γραφείο, αλλά όσοι υπηρετούν στις ειδικές δυνάμεις, δεν χρειάζονται μόνο γι' αυτό!
Εκπαιδευόμενοι στο σχολείο Rangers, εξασκούνται στις αναρριχήσεις-καταρριχήσεις στη φάση του Ορεινού Αγώνα, με πλήρη φόρτο και οπλισμό. Στη φωτογραφία βλέπετε εκπαιδευόμενους να κρατούν στο έδαφος το σχοινί ασφαλείας, προφανώς για να ελέγχουν την ταχεία καταρρίχηση συναδέλφων τους, από ψηλά. (Πηγή) |
Αξίζουν συγχαρητήρια στις δύο ριψοκίνδυνες Αμερικανίδες αξιωματικούς, (μία πιλότο επιθετικών ελικοπτέρων και μία της στρατιωτικής αστυνομίας) που κατόρθωσαν μέσα στο ανδροκρατούμενο μέχρι σήμερα σχολείο των Rangers, να ξεπεράσουν όλες τις δυσκολίες. Άξιοι συγχαρητηρίων είναι και οι εκπαιδευτές τους, που με μεγάλη αντικειμενικότητα, όπως τουλάχιστον φαίνεται, αξιολόγησαν τις εκπαιδευόμενες. Περισσότερο όμως αξιολογήθηκαν από τους συμμαθητές τους, που τις αποδέχτηκαν σαν ισότιμα μέλη μέσα στο χώρο, αφού έδειξαν τις ικανότητές τους!
Βέβαια, ο αμερικανικός στρατός δεν έχει "ανοίξει" όλες τι πόρτες στις γυναίκες σε μάχιμα καθήκοντα και περισσότερο στο χώρο των δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων! Βαδίζουν με βήματα μικρά, αλλά σταθερά θα έλεγα! Οι δύο νέες Rangers, δεν θα μπορέσουν άμεσα να υπηρετήσουν ισότιμα με τους άνδρες στο Σύνταγμά τους, αλλά είναι σίγουρο ότι θα αξιοποιηθούν στο έπακρο! Άλλωστε έκαναν μια αρχή. Τις περιμένουν και άλλες εξειδικευμένες εκπαιδεύσεις, αν θέλουν και αντέχουν!
Μετά απ' αυτό το "ταμπού" του αμερικανικού στρατού, έρχεται και η σειρά του πολεμικού τους ναυτικού, όπου πρόσφατα, δια στόματος του νυν αρχηγού ναυτικών επιχειρήσεων, ανακοινώθηκε η σχεδίαση για την συμμετοχή των γυναικών στην εκπαίδευση των SEALs, αλά J.I. Jane, δηλαδή!. "Χωρίς καμιά εξαίρεση", όπως τόνισε ο ναύαρχος και συμφωνώ μαζί του. Υπόψη ότι αναφέρονται στις ειδικές δυνάμεις γιατί αυτοδύτες-γυναίκες υπάρχουν στο πολεμικό τους ναυτικό, λίγες μεν, (7 επί συνόλου 1153 αυτοδυτών) αλλά υπάρχουν.
Από πίσω, διστακτικά, ακολουθούν και οι πεζοναύτες, που και αυτοί σκέφτονται για τη συμμετοχή γυναικών στους MARSOC.
Ανιχνευτής
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου
Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.