Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Η ισπανική ..αποχώρηση

Οι φίλοι μας οι Ισπανοί, πιθανόν να πήραν από μας την ιδέα της προσθαλάσσωσης του Chinook, για την άφεση λέμβων από παλιά. Ίσως πάλι όχι, αφού και οι Αμερικανοί την χρησιμοποιούν.

Θυμάμαι, ήταν το 2000 τότε που κάναμε επίδειξη στην επιτροπή αρχηγών ΓΕΕΘΑ του ΝΑΤΟ, όταν επίσημα παρουσιάσαμε σ' όλους τη συγκεκριμένη τεχνική με το ελικόπτερο να αγγίζει το νερό και να βγαίνει η βάρκα με το προσωπικό. Είχε προηγηθεί αρκετά χρόνια πριν η υιοθέτηση της τεχνικής.

Οι αρχηγοί έβλεπαν με μεγάλη προσοχή την τεχνική, μεταξύ των οποίων ο Ισπανός, που δεν έκρυψε το μεγάλο ενδιαφέρον του, αφού για πρώτη φορά έβλεπε κάτι τέτοιο. Έχουν περάσει σχεδόν 15 χρόνια από τότε και οι φίλοι μας όχι μόνο υιοθέτησαν τη μέθοδο, αλλά προσπαθούν να την βελτιώσουν  όπως βλέπετε παρακάτω.

Την χρησιμοποιούν και για αποχώρηση, βέβαια τη δοκιμάζουν σε λίμνες σε πρώτο χρόνο με τα ήρεμα νερά και ίσως για το γλυκό νερό ώστε να μην προκαλέσουν φθορά στο ελικόπτερο με τ' αλάτια. Ποιός ξέρει;

Πηγή εικόνας



Με την προσ..λίμνωση, το ελικόπτερο αφήνεται να βυθιστεί λίγο, αφού ανοίξει τη ράμπα ώστε να μπει νερό.

Πλημμυρίσαμε! Πηγή 

Μετά έρχονται τα παιδιά!


Μπαίνουν ακάθεκτοι!


Μόλις μπουν, ασφαλίζουν τη βάρκα!


Και το ελικόπτερο φεύγει! Καλό ε;;


Αν θέλετε όλο το στιγμιότυπο, πατήστε εδώ!  Το ισπανικό προσωπικό που βλέπετε, ανήκει στους ΜΟΕ, Είχαμε γράψει γι' αυτούς ένα άρθρο στο παρελθόν.

Δείτε και μια αμερικανική αποχώρηση!

Δείτε τώρα ένα Soft Duck από τους  SEALs. Δεν νομίζω ότι γίνεται κάτι διαφορετικό. Προσοχή όμως στα κράνη! Ασφάλεια πάνω απ' όλα!

Άντε, νάμαστε καλά!

Ανιχνευτής

Πηγή














Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.