Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Τα έξυπνα γυαλιά σκόπευσης

Στην έκθεση SHOT Show , που γίνεται κάθε χρόνο στο Λας Βέγκας και στην οποία διάφορες εταιρείες κατασκευής φορητού οπλισμού επιδεικνύουν τα νέα τους όπλα, πυρομαχικά και άλλα είδη σπορ υπαίθρου και ιδιαίτερα κυνηγίου, εφέτος, στα τέλη Ιανουαρίου, μεταξύ των άλλων παρουσιάστηκαν γυαλιά που κέντρισαν το ενδιαφέρον και σε στρατιωτικούς κύκλους.

Πηγή φωτογραφίας
Η εταιρεία κατασκευής, εκμεταλλευόμενη  την τεχνολογία των "έξυπνων" αθλητικών γυαλιών  Recon jet δημιούργησε εφαρμογή (app) με την οποία διασυνδέει ασύρματα την έξυπνη σκοπευτική διόπτρα  με τα γυαλιά.

Αποτέλεσμα αυτού είναι ότι μπορεί ένας σκοπευτής, να σκοπεύει χωρίς να χρειάζεται να βλέπει μέσα από τη διόπτρα, αλλά φορώντας τα γυαλιά να βλέπει τον νηματόσταυρο και μετακινώντας απλά τα χέρια του πίσω από γωνία ή άλλη θέση μάχης χωρίς να εκτίθεται, να σκοπεύει και να εκτελεί βολή ακριβείας. Καλό για τους κυνηγούς!

Πολύ καλή περίπτωση όμως και  από στρατιωτικής πλευράς, για ελεύθερους σκοπευτές και όχι μόνο! Τι άλλο κάνουν τα έξυπνα γυαλιά με την εφαρμογή; Βιντεοσκοπούν και ηχογραφούν το τι βλέπεις και το τι λες αντίστοιχα.

Μπορεί επίσης ένας άλλος, (πχ το ζευγάρι σου) να φορά τα ίδια γυαλιά και να βλέπει ό,τι εσύ βλέπεις σκοπεύοντας με το όπλο σου!

Κοστίζουν βέβαια αρκετά! Γύρω στα 1000 δολάρια ΗΠΑ. Φαντάζομαι ότι σε παραγγελία περισσότερων θα υπάρχει κάποιος διακανονισμός. Σκέτα τα αθλητικά έξυπνα γυαλιά τα έχουν γύρω στα 700 δολάρια ΗΠΑ.


Ανιχνευτής




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.