Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Το υπόθεμα πολλαπλών χρήσεων

Πηγή
Μια ισραηλινή εταιρεία, που έχει μπει δυναμικά στον τομέα των στρατιωτικών υλικών και όχι μόνο, παρουσίασε τελευταία ένα νέο υπόθεμα εδάφους που ταυτόχρονα μπορεί να μετατραπεί και σε φορείο, αφού διαθέτει κατάλληλες χειρολαβές. 

Όπως το διαφημίζει, το Mat-Evac χρησιμοποιείται για στρώμα ύπνου, υπόθεμα εδάφους για εκτέλεση εκπαιδευτικών βολών και για μεταφορά τραυματία. Το υπόθεμα εμπεριέχει ελαστικό, συμπυκνωμένο και ανθεκτικό αφρώδες υλικό πάχους 1,25 εκατ.,  που προσδίδει πολύ καλή μόνωση σε κρύες συνθήκες καιρού, όταν χρησιμοποιείται για ύπνο στην ύπαιθρο, αλλά και στην περίπτωση αναμονής εκκένωσης τραυματία. Αντέχει δε βάρος μέχρι και 318 κιλά και είναι κατασκευασμένο από ισχυρό νάιλον ύφασμα στρατιωτικών προδιαγραφών.

Πηγή
Το στρώμα, που έχει πλάτος 70 εκατ., τυλίγεται σε ρολό και μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα στο μπέργκιν ενός μαχητή. Αποτελεί "πατέντα" των ισραηλινών ειδικών δυνάμεων και χρησιμοποιείται πολύ στον ισραηλινό στρατό. Αρχίζουν να το υιοθετούν και κάποιες ειδικές μονάδες των Αμερικανών.

Αυτό που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ίσως μειονέκτημα είναι το μήκος του, που δεν ξεπερνά τα 1,5 μέτρα, αλλά αν κάποιος πελάτης ζητήσει διαφορετικό μήκος για μεγάλη σχετικά παραγγελία, δεν θα υπάρχει πιστεύω δυσκολία παραγωγής.

Δεν είπαμε το πιο σημαντικό.. Κοστίζει  85 δολάρια ΗΠΑ το ένα, λιανική τιμή! Χονδρικής .. όποιος ενδιαφέρεται ας το ψάξει καλύτερα!

Ανιχνευτής


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.