Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Καταδύσεις στην Αλόννησο

Πηγή
Για όσους αγαπούν τις καταδυτικές συγκινήσεις, ένας ωραίος προορισμός για θερινή .."αγρανάπαυση" συνδυασμένη με βουτιές, είναι η Αλόννησος, το νησάκι των Βόρειων Σποράδων.

"Η θάλασσα της Αλόννησου μία θάλασσα εμπειριών! Στο μεγαλύτερο φυσικό θαλάσσιο πάρκο της Μεσογείου  η χλωρίδα και η πανίδα εντυπωσιάζουν δημιουργώντας την αίσθηση πως το φυσικό περιβάλλον παραμένει ανέγγιχτο και αναλλοίωτο στο πέρασμα των αιώνων . Η προτίμηση της μεσογειακής φώκιας Μονάχους - Μονάχους καθώς και των άλλων σπανίων ειδών του μοναδικού οικοσυστήματος των Β Σποράδων αποδεικνύουν του λόγου το αληθές."

 αναφέρει η όμορφη ιστοσελίδα του δήμου.

Δεν είναι καθόλου άσχημη ιδέα διακοπές στο ..βυθό!  Το θαλάσσιο πάρκο της Αλόννησου θεωρείται το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, απλωμένο σε θαλάσσια περιοχή 2.200 τετραγωνικών χιλιομέτρων βόρεια της Αλόννησου και περιλαμβάνει –εκτός από την Αλόννησο- τα ακατοίκητα νησιά και τις βραχονησίδες Περιστέρα, Δύο Αδελφοί, Κυρά Παναγιά, Παππούς, Σκάντουρα, Γιούρα, Ψαθούρα και Πιπέρι. Για όσους είναι αμφίβιοι, μπορεί να θυμίζει κάτι τ' όνομά τους.

Μερικές ημέρες αμφίβιας περιοδείας στην  περιοχή, είναι ό,τι το καλύτερο.



Ανιχνευτής










Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.