Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Οι Ορεινοί Αγώνες Δρόμου Ζαγορίου 2014 (The North Face Zagori Mountain Running 2014)

Κυνηγώντας τα άγρια άλογα της Τύμφης στο οροπέδιο των Λιμνών. Στο βάθος ορθώνεται επιβλητική η κορυφή της Αστράκας. - Chasing the wild horses of Timfi on top of the Lakes plateau. Straight forward there stands the awsome Astraka mountain. (Πηγή)
Πάνω στα ψηλά βουνά της Ηπείρου, θα διεξαχθούν οι ορεινοί αγώνες δρόμου του Ζαγορίου (The North Face Zagori Mountain Running 2014) που για πρώτη φορά εφέτος, τίθενται υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, αλλά και με την υποστήριξη των επίσημων χορηγών, όπως άλλωστε φαίνεται και από το αγγλικό τους όνομα.

Ο μεγάλος δρόμος είναι των 80 χιλιομέτρων, ο αμέσως μικρότερος είναι μαραθώνιος δρόμος (40.195 μ.), μετά ακολουθεί ο ημιμαραθώνιος (21χλμ.) και τέλος θα γίνει και ο μικρότερος των 10 χιλιομέτρων.

Και όλα αυτά, στην μαγευτική περιοχή του Ζαγορίου, επάνω στα βουνά του Πάπιγκου και γενικά στον εθνικό Δρυμό Βίκου-Αώου, στις 26 και 27 Ιουλίου 2014. Ήδη οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει τις 1000, με αιτήσεις που προέρχονται και από το εξωτερικό. Για τις 2 μικρότερες διαδρομές, οι δηλώσεις συμμετοχών γίνονται δεκτές μέχρι και μια εβδομάδα πριν από την έναρξη. "Όσοι πιστοί προσέλθετε"!

Ο χώρος δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από αντίστοιχους του εξωτερικού, που έχουν γίνει γνωστοί με πολλή διαφήμιση  εδώ και χρόνια.  Οι περιγραφές των περιηγήσεων επισκεπτών στην περιοχή του Ζαγορίου, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης.

Θέλω να πιστεύω ότι ούτε στην οργάνωση θα υπάρχει κάτι υποδεέστερο. Αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές γιατι με την προσπάθειά τους, αναδεικνύεται μια από τις πιο όμορφες "γωνιές" της πατρίδας μας.

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε όσοι ενδιαφέρεστε, στην επίσημη ιστοσελίδα των αγώνων:  http://www.zagorirace.com/


Ανιχνευτής
























Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.