Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Krav Maga

Εκπαίδευση Ισραηλινών καταδρομέων στο Κραβ Μαγκά, κατά τη διάρκεια του ειδικού σχολείου Καταδρομών της ταξιαρχίας Givati, διάρκειας 3 εβδομάδων, το οποίο κάθε φορά παρακολουθούν μόνο 11 επιλεγμένοι  και πιο καλοί σ' επιδόσεις καταδρομείς-κατώτεροι αξιωματικοί. Οι επιτυχόντες προωθούνται για διοικητές λόχων. (Πηγή)
Όταν συνήθως ακούμε τις λέξεις «πολεμικές τέχνες» αυτό που μας έρχεται στο μυαλό είναι περίτεχνες κινήσεις, φιλοσοφίες της Άπω Ανατολής, χρόνια ολόκληρα εκπαίδευσης, άριστη σωματική κατάσταση, ευλυγισία αθλήτριας ενόργανης γυμναστικής και σκηνές αλά Karate Kid...

Όλα αυτά μέχρι που ήρθαν οι Ισραηλινοί, ένα έθνος σε διαρκή εμπόλεμη κατάσταση, και επινόησαν ένα σύστημα μάχης σώμα με σώμα, που θεωρείται το πιο επιθετικό που έχει δημιουργηθεί ποτέ, στο οποίο οι περίτεχνες κινήσεις και οι λοιπές «φιοριτούρες» πάνε περίπατο και όπου ο κανόνας είναι ένας: πώς θα ξαπλώσεις τον επιτιθέμενο στο έδαφος πριν καν σκεφτεί να σε ξαπλώσει αυτός...

Διότι το σύστημα Krav Maga δεν αστειεύεται: διδάσκει μεν ανοχή και περιστολή της επιθετικότητας, αλλά όταν τα πράγματα χτυπήσουν «κόκκινο» τότε το ζητούμενο είναι ένα και αδιαπραγμάτευτο...

Το Krav Maga (Κραβ Μαγκά) (Εβραϊκά: קרב מגע) - η σημασία των λέξεων στα Εβραϊκά είναι μάχη επαφής - contact fight - είναι μια πολεμική τέχνη που δημιουργήθηκε από τον Ισραηλινό Ίμι Λίχτενφελντ.

Επικεντρώνεται αποκλειστικά στην αυτοάμυνα καθώς και την προστασία άλλων, προσφέροντας στον ασκούμενο μοναδικές και πολύ εξελιγμένες μεθόδους και τακτικές μάχης. Διδάσκει τρόπους αντιμετώπισης για πολλά διαφορετικά είδη και καταστάσεις βίας, καθώς και τακτικές ενάντια σε επιθέσεις από έναν ή πολλούς άοπλους ή ένοπλους επιτιθέμενους. Περιλαμβάνει πάλη, πυγμαχία και επιλεγμένες λαβές από το αϊκίντο και άλλες πολεμικές τέχνες αυτοάμυνας.

Πριν περίπου 40 χρόνια με την ίδρυση του Ισραηλινού κράτους ο Ίμι Λίχτενφελντ δημιούργησε το Κραβ Μαγκά. Ο λόγος ήταν η ανάγκη του Ισραηλινού προσωπικού να μάθει ένα είδος πολεμικής τέχνης σε μικρό χρονικό διάστημα. Τα σαράντα χρόνια ζωής του το κάνουν μια από της πιο νεαρές πολεμικές τέχνες. Ο Ίμι Λίχτενφελντ ένας αξιωματικός του Ισραηλινού στρατού το τελειοποίησε και το εισήγαγε στην εκπαίδευση του Ισραηλινού στρατού. Ο Ίμ Λίχτενφελντ ήταν πρόεδρος του Κραβ Μαγκά. Με τα χρόνια, οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας, η ισραηλινή αστυνομία και η Μοσσάντ άρχισαν και αυτές να χρησιμοποιούν το Κραβ Μαγκά.

Τα χαρακτηριστικά που κάνουν το Krav Maga πραγματικά να ξεχωρίζει από άλλα συστήματα είναι ότι: 
 • οι τεχνικές του είναι εξαιρετικά πρακτικές και αποτελεσματικές στον δρόμο
 • η εκμάθησή τους είναι εύκολη και η εκτέλεσή τους φυσική 
 • οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να αποκτήσουν και να διατηρήσουν ένα υψηλό επίπεδο ικανότητας μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα εκπαίδευσης.
Το στυλ του Κραβ Μαγκά βασίζεται πάνω σε τεχνικές άλλων πολεμικών τεχνών, όπως το Καράτε, το Αϊκίντο, το Τζούντο και άλλες λιγότερα γνωστές πολεμικές τέχνες. Το Κραβ Μάγκα είναι ένα πρακτικό σύστημα αυτοάμυνας δοκιμασμένο σε αληθινές συνθήκες με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό γνώρισμα την ευκολία στην εκμάθηση, αφού στηρίζεται στις φυσικές κινήσεις και αντιδράσεις του ανθρώπου.

Στην Ελλάδα υπάρχουν σήμερα αρκετές σχολές που διδάσκουν το σύστημα και οι οποίες διοργανώνουν και αρκετά ανοιχτά και εξειδικευμένα ή μη σεμινάρια και κύκλους εκπαιδεύσεων. Σε ότι αφορά τους φορείς του συστήματος στη χώρα - όπως και σε πολλές άλλες πολεμικές τέχνες και μαχητικά αθλήματα - υπάρχουν 4 ομοσπονδίες οι οποίες υπάγονται, ακολουθούν ή αν θέλετε συνδέονται με διαφορετικές παγκόσμιες, διεθνείς ή επίσημες ομοσπονδίες και οργανώσεις.

Παρακολουθήστε το βίντεο που ακολουθεί με πρωταγωνιστή έναν από τους κορυφαίους  εκπαιδευτές στον κόσμο, τον  Ισραηλινό δάσκαλο, Roy Elghanayan:


Πηγή
3 σχόλια :

 1. Το KRAV MAGA της HKMF είναι το στρατιωτικό σύστημα της CLEAR-ZONE η οποία είναι αναγνωρισμένη από το υπουργείο άμυνας του Ισραήλ, το συγκεκριμένο σύστημα διδάσκεται στις ειδικές δυνάμεις. Υπάρχει σχολή και στη Θεσσαλονίκη Αδαμίδου 8, απέναντι από το γήπεδο ΠΑΟΚ https://www.facebook.com/kravmagahkmf

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Άνω Τούμπα
  ENERGYM Τούμπα
  Εκπαιδευτής: Σπανίδης Θράσης
  Διεύθυνση: Καθηγητού Κ. Τριανταφυλλοπούλου 28, Τ.Κ 543 52, Θεσσαλονίκη

  Καλαμαριά
  PRO.FIT GYM Καλαμαριά
  Εκπαιδευτής: Αμαξόπουλος Χρήστος
  Διεύθυνση: Κωνσταντίνου Καραμανλή 66, T.K 55132 Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη
  Τηλέφωνο: 6932 295718


  Κέντρο (Περιοχή Χαριλάου - Βούλγαρη)
  DIAS FACTOR FIGHTERS
  Εκπαιδευτής: Ευθυνόπουλος Μάκης
  Διεύθυνση: Τζαβέλα 28 (Περιοχή Χαριλάου - Βούλγαρη), Θεσσαλονίκη

  Νεάπολη
  BODY X CLUSIVE Νεάπολη
  Εκπαιδευτής: Μπαρμπαδάκης Κώστας, Τάτσιος Χρήστος
  Διεύθυνση: Παναγή Τσαλδάρη 22-24, 56728 Νεάπολη, Θεσσαλονίκη

  Περαία
  ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΤΡΙΔΟΥ ΠΕΡΑΙΑ
  Εκπαιδευτής: Ευθυνόπουλος Μάκης
  Διεύθυνση: Ανθέων 123 - Ν.Επιβάτες (Περαία), Θεσσαλονίκη

  στην νεαποληα ο υπευθυνος στην θεσσαλονικη και ο κυριος εκπεδευτης απο το
  Βρίσκεστε εδώ: ΑΡΧΙΚΗ KRAV MAGA Eyal Yanilov
  Eyal Yanilov  O Εγιάλ Γιανίλοβ άρχισε να ασκείται στο Krav Maga το 1974 , στην ηλικία των 15 , κάτω από την προσωπική καθοδήγηση του ιδρυτή του συστήματος , Ίμι Σντε-Ορ . Τα πρώτα χρόνια, έδειξε εξαιρετικό ταλέντο ως ασκούμενος , καθώς και ως εκπαιδευτής . Προσληφθηκε από τον Δάσκαλο Ίμι να εκπαιδεύσει στο Krav Maga εκπαιδευτές και ασκούμενους υψηλού επιπέδου , ο Εγιάλ τελικά έγινε πιο κοντινός μαθητής και βοηθός του ιδρυτή . Είναι το μόνο άτομο στο οποίο Ίμι προσωπικά απένειμε τό Δίπλωμα του ιδρυτή της αριστείας και τoν πρωτοφανή βαθμό του Expert 8 / Master 3- την υψηλότερη κατάταξη στο Krav Maga.
  το γνωριζο γιατι ειμαι στο στο πρωτο επιπεδω ενα πολυ δυναμικο αθλημα αλλα και το ποιο αποτελεσματικο γιατι σε βαζει γρηγορα μεσα στο νοημα τον πολεμικον τεχνων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.