Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Η μοτοσυκλέτα με την τεχνολογία "Stealth"

2013 Zero MMX military motorcycle (Photo courtesy of Zero)
Μηχανή Zero MMX

Η αμερικανική εταιρεία "ZERO" έχει κατασκευάσει μια μοτοσυκλέτα σύμφωνα με τις επιχειρησιακές απαιτήσεις των αμερικανικών δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων και προς το παρόν,  βρίσκονται σε εξέλιξη οι δοκιμές. Το μοντέλο λέγεται "MMX"

Η διαφορά της με τις μέχρι σήμερα σε χρήση μηχανές, είναι εμφανής!

Κονσόλα με κουμιά χειρισμού.

Είναι απόλυτα αθόρυβη, χωρίς εξάτμιση, μπορεί να λειτουργεί  και με απόλυτη συσκότιση αφού όλα τα συστήματά της φωτίζονται και με υπέρυθρο φως, ενώ δεν χρειάζεται κανένα κλειδί για να παίρνει εμπρός! Απλά ανάβει πολύ γρήγορα με ένα πάτημα κουμπιού! "Ανάβει" τρόπος του λέγειν γιατί στην πραγματικότητα κινείται με ηλεκτρική ενέργεια.

Χρησιμοποιεί ένα ζευγάρι ειδικών μπαταριών και μπορεί να κινείται ακόμη και μέσα σε νερό, ύψους ενός μέτρου, αφού δεν έχει πρόβλημα για εισαγωγή αέρα στη μηχανή της ή για εξαγωγή αερίων. 

Με τις μπαταρίες αυτές μπορεί να ταξιδεύει σε οποιοδήποτε έδαφος για πάνω από 2 ώρες και μετά ο χειριστής μπορεί ν' αντικαταστήσει πολύ εύκολα τις μπαταρίες και σε λιγότερο από 1 λεπτό, με ένα εφεδρικό ζευγάρι που υπάρχει στη μηχανή.


 


Αξιοπρόσεκτη μηχανή! Αν κατορθώσουν οι τεχνικοί της εταιρείας να ρυθμίσουν την επαναφόρτιση των εφεδρικών μπαταριών κατά την διάρκεια κίνησης, θα έχουν πετύχει την μέγιστη αυτονομία, γιατί εκτιμώ ότι οι δύο ώρες είναι  οριακές.

Όπως έχουμε ξαναπεί σε προηγούμενο άρθρο, οι μηχανές γενικά είναι εξαιρετικά κατάλληλες για τις ειδικές επιχειρήσεις σε ρόλους αναγνώρισης ή και διείσδυσης σε βάθος! Δίνουν τη δυνατότητα σχεδίασης χωρίς την πολύ αυστηρή δέσμευση των παραγόντων "απόσταση-χρόνος"  όπως γίνεται στην περίπτωση πεζοπόρων περιπόλων. 

Ο συνδυασμός δε εναέριας ή αμφίβιας  και χερσαίας διείσδυσης, παίρνει άλλες διαστάσεις. Η αφανής, αθόρυβη και μυστική κίνηση μπορεί να υλοποιηθεί ικανοποιητικά με τέτοιου είδους δίτροχα, αρκεί να έχουν τις κατάλληλες προδιαγραφές και να μη ζητούν πολλά για τεχνική υποστήριξη και φροντίδα. Άλλωστε για  επιχειρήσεις χρειάζονται και όχι για χόμπι!


Ανιχνευτής





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.