Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Περί γυναικών ο ..λόγος!


Αμερικανίδα Πεζοναύτης, πίνει αίμα κόμπρας  κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης επιβίωσης σε ζούγκλα. (Πηγή)

Αφού έγιναν του κόσμου τα σχόλια και οι αμφισβητήσεις από τους Αμερικανούς για το αν πρέπει ή όχι να παίρνουν μάχιμα καθήκοντα οι γυναίκες στο στράτευμα, ξεκίνησε μια διαδικασία ρυθμίσεων στρατιωτικών κανονισμών για να προσαρμοσθούν στα νέα δεδομένα και στις αποφάσεις που έλαβε το αμερικανικό ΥΕΘΑ. Φαίνεται ότι από το 2015 θα έχουν τις πρώτες γυναίκες Rangers  και το 2016 τις πρώτες SEALs.

Αμερικανίδες στρατιώτες, ασφαλίζουν ένα οικισμό κατά τη διάρκεια επιχείρησης στο Αφγανιστάν (Πηγή)
 Κάποιοι "πέταξαν" και την ιδέα της συγκρότησης  μονάδων με 100% προσωπικό από γυναίκες! Ένα είδος μονάδων αμαζόνων δηλαδή, ώστε να υπάρχει καλύτερη συνεργασία και λειτουργία, χωρίς τα παρατράγουδα της σεξουαλικής..ορμής ή παρενόχλησης. Αν όμως δούμε αυτή την ιδέα πιο προσεκτικά, θα αντιληφθούμε ότι κρύβει κάποια εκδικητική πρόθεση. Είναι σαν να λέμε, "Αν αποτύχουν θα φταίνε οι γυναίκες και όχι οι άνδρες! Τους το λέγαμε ότι δεν κάνουν". Προσωπικά πιστεύω ότι είναι ένας επικίνδυνος διαχωρισμός. Όλα τα δάκτυλα του χεριού δεν είναι ίδια αλλά είναι εξ ίσου πολύτιμα! Όλα μαζί κάνουν τη γροθιά!

Στις ειδικές δυνάμεις, έγινε μεγάλος σάλος για το αν πρέπει ή όχι να γίνονται δεκτές οι γυναίκες. Μέχρι που ξεκίνησαν να επανεξετάζουν τα κριτήρια αξιολόγησης για τους ή τις υποψηφίους! 

Περίπολος αμερικανικών ειδικών δυνάμεων με γυναίκα νοσοκόμο αριστερά (Πηγή)

 Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν πολλές άλλες απόψεις εμπειρογνωμόνων και βετεράνων, που είχαν προσωπικές εμπειρίες από ειδικές επιχειρήσεις στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν και βρήκαν ότι οι γυναίκες δεν μπορούν να υποκαταστήσουν ένα άνδρα στο πεδίο της μάχης! Και όμως δεν είναι κανόνας, γιατί υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις που αποδεικνύουν το αντίθετο.

Έκαναν και  σφυγμομέτρηση της κοινής γνώμης για να δούν τι πιστεύει ο κόσμος! 40 υπέρ και 60 κατά,  είναι μέχρι στιγμής τα  αποτελέσματα σε ένα φόρουμ,  ενώ σ' ένα άλλο, 80 υπέρ και 63 κατά!


SEALs κατά τη διάρκεια αμφίβιας εκπαίδευσης (Πηγή)

Τελικά βγήκε και ένας παλιός "βάτραχος" SEAL και είπε το αυτονόητο: Καμιά εξαίρεση! Τα κριτήρια και οι δοκιμασίες αξιολόγησης πρέπει να είναι ανεπηρέαστα από το φύλο. Στις ειδικές επιχειρήσεις, χρειάζονται ικανοί μαχητές ώστε να ανταπεξέρχονται στις δύσκολες, επικίνδυνες, απαιτητικές συνθήκες μάχης.Τα κριτήρια έχουν θεσπιστεί με βάση τις συσσωρευμένες πολεμικές εμπειρίες. Όποιος περάσει αυτά τα κριτήρια, ανεξάρτητα από το φύλο του, σημαίνει ότι είναι ικανός μαχητής και είναι ευπρόσδεκτος! Όλα τα υπόλοιπα είναι διαδικαστικά προβλήματα στα οποία βρίσκεται λύση!

Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι περισσότερο! Ότι είχα να πώ, το έγραψα σε προηγούμενο άρθρο!


Ανιχνευτής



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.