Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Η αποτυχία των SBS



Αυτό συμβαίνει και στις ...καλύτερες οικογένειες! Μιλάω για το φιάσκο των SBS, στην Νιγηρία! Αν κάνουν έτσι και στους Ολυμπιακούς αγώνες, ..κάηκαν! Θα πρέπει κάποιοι να σκεφτούν τι σημαίνει επαγγελματική δουλειά.

Δεν ξέρω πως το εκτίμησαν επί τόπου, συνεργαζόμενοι με Νιγηριανές αρχές, αλλά έκαναν την ενέργεια μέρα-μεσημέρι, επιβιβαζόμενοι σε ένα τεθωρακισμένο όχημα και προσπαθώντας να διαρρήξουν το κτιριακό συγκρότημα που φυλάγονταν οι όμηροι, ένας Άγγλος και ένας Ιταλός. Βούιξαν όλα τα μέσα ενημέρωσης και "φρίκαραν" οι Ιταλοί που δεν είχαν ιδέα για τα μεγαλόπνοα σχέδια των Βρετανών. 

Το κρησφύγετο των τρομοκρατών 
Έγινε σφοδρή ανταλλαγή πυρών και κάποιοι από τους τρομοκράτες-δεσμοφύλακες οδήγησαν τους ομήρους στην τουαλέτα και τους "κάρφωσαν" από μια σφαίρα στο κεφάλι χωρίς κανένα δισταγμό.

Τι έφταιξε άραγε; Κακός συντονισμός, έλλειψη ίσως ακριβών πληροφοριών ή λήψη ανακριβών πληροφοριών που τους ανάγκασαν να εκδηλώσουν ενέργεια βεβιασμένα, φοβούμενοι την άμεση εκτέλεση των ομήρων. Δεν πρόλαβαν! Αφήστε που η όλη επιχείρηση έγινε σαν μια κοινή αστυνομική ενέργεια με χρήση ερπυστριοφόρου που συνέγειρε τους πάντες!

Αυτό που πραγματικά έλειπε, όπως τουλάχιστον εξάγεται από τα γραφόμενα στον τύπο, είναι η μη τήρηση της απόλυτης μυστικότητας κατά το στάδιο της σχεδίασης. Διέρρευσαν οι πληροφορίες περί επικείμενης ενέργειας και οι τρομοκράτες έλαβαν τα μέτρα τους. Έσπευσαν να οργανωθούν και να αλλάξουν γιάφκα. Αυτό "χάλασε" τη δουλειά! Παρόλα αυτά όμως οι SBS επέμειναν στην αρχική σχεδίαση.

Δίδαγμα: Ποτέ μην υποεκτιμάς τον αντίπαλο. Ασφάλεια διαρροής πληροφοριών δηλαδή "Τσιμουδιά". Όταν βλέπεις ότι κάτι έχει διαρρεύσει, ματαίωση ή αναβολή ή αλλαγή σχεδίου. Βασικός παράγοντας ο αιφνιδιασμός.


Ανιχνευτής


1 σχόλιο :

  1. Ανώνυμος15/3/12, 10:24 μ.μ.

    Αξιοπροσεκτη ειδηση.. αν μη τι αλλο οι SBS ειναι απο τις πλεον επαγγελματικες και ικανες ειδικες δυναμεις παγκοσμιως. Καποιοι θα λεγανε οτι ειναι και η πλεον επαγγελματικη και "δυσκολη" μοναδα ειδικων επιχειρησεων. Οντως συμβαινει και στις καλυτερες οικογενειες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.